Mercedes AMG F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff: "Iedereen heeft geweldig werk geleverd"

Het Formule 1-team van Mercedes zegevierde zondag voor de twee keer op rij. Vorige week was het Valtteri Bottas die van start tot finish de zege behaalde en zondag was het de beurt aan Lewis Hamilton. Is Mercedes nu al niet meer te stoppen? Hoe dan ook, teambaas Toto Wolff kan voorlopig niets anders dan dik tevreden zijn.

Mercedes-teambaas Toto Wolff: "Iedereen heeft geweldig werk geleverd"
Mercedes F1

“Ik denk dat we erg tevreden mogen zijn over dit weekend met een geweldige rit van Lewis naar de zege en Valtteri die de 1-2 finish mogelijk maakte voor het team”, blikt teambaas Toto Wolff terug. Mercedes wist weer te winnen en het gat naar de rest is behoorlijk. Wie kan de Duitse ploeg stoppen?

“Iedereen heeft geweldig werk geleverd en onze zorgen van vorig weekend onder controle weten te brengen, zodat we op dit niveau wisten te presteren. Het probleem met de versnellingsbak hebben we weten op te lossen, maar de problemen met de ophanging waren nog niet voor de volle 100% verholpen. Uiteindelijk is alles toch goed gegaan”.

“De afgelopen jaren is dit circuit niet erg aardig geweest voor ons, aangezien we grote problemen hier hebben gehad. Om dan nu twee auto’s aan de finish te brengen op deze manier is een goed resultaat. We blikken nu vooruit naar Boedapest welke de finale zal zijn van deze triple-header. We hebben zo lang verlangd naar het racen dat we nu niet kunnen wachten om weer de baan op te gaan over een paar dagen”.

“We houden van de stopwatch en om heel eerlijk te zijn houden we ook erg van de Hungaroring. Het is een geweldig circuit welke heel verschillend is met Spielberg. Het zal dus interessant zijn om ons daar zelf te kunnen benchmarken”, aldus Wolff.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije begint vrijdag 17 juli om 11:00 uur 's morgens Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk (2) 2020Formule 1 2020Lewis HamiltonMercedes F1Toto WolffValtteri Bottas
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.