Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent fouten in Australië

Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent fouten in Australië
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft toegegeven dat het F1-team van Mercedes fouten heeft gemaakt tijdens de eerste race van het 2018-seizoen, hij zegt er van geleerd te hebben. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton scoorde een zeer overtuigende polepositie, maar moest tijdens de race zijn verlies nemen. Nadat de virtuele safety car overging in de safety car zag de Duitser zijn kans en nam de leiding van Hamilton over. Ferrari-rijder Sebastian Vettel won de eerste Grand Prix van 2018.

"We dachten dat het nieuwe seizoen een eenvoudige overwinning zou worden, maar we hebben fouten gemaakt en daarom ons maximum niet behaald", aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff. "We zijn er aan herinnerd dat de Formule 1 de hoogste raceklasse van de autosport is, in deze sport wordt iedere fout genadeloos afgestraft."

"Na de race in Australië hebben we gedaan wat we altijd doen, er voor zorgen dat die fout niet meer gemaakt wordt. Dit soort pijnlijke momenten zijn leermomenten en de fouten leren we alleen maar van", aldus de Oostenrijker. "We verwachten voor het weekend in Bahrein een hele andere uitdaging; het wordt een zwaar weekend en onze insteek zal van andere aard zijn als in Australië."

Toto Wolff verwacht een spannend raceweekend in Bahrein. "De omstandigheden veranderen snel tussen de sessies, daarom is het lastig om de juiste setup te vinden voor de auto. We zagen in Melbourne dat Ferrari erg snel was, dus ik verwacht een hecht gevecht."

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.