Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent fouten in Australië

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft toegegeven dat het F1-team van Mercedes fouten heeft gemaakt tijdens de eerste race van het 2018-seizoen, hij zegt er van geleerd te hebben. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton scoorde een zeer overtuigende polepositie, maar moest tijdens de race zijn verlies nemen. Nadat de virtuele safety car overging in de safety car zag de Duitser zijn kans en nam de leiding van Hamilton over. Ferrari-rijder Sebastian Vettel won de eerste Grand Prix van 2018.

Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent fouten in Australië
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

"We dachten dat het nieuwe seizoen een eenvoudige overwinning zou worden, maar we hebben fouten gemaakt en daarom ons maximum niet behaald", aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff. "We zijn er aan herinnerd dat de Formule 1 de hoogste raceklasse van de autosport is, in deze sport wordt iedere fout genadeloos afgestraft."

"Na de race in Australië hebben we gedaan wat we altijd doen, er voor zorgen dat die fout niet meer gemaakt wordt. Dit soort pijnlijke momenten zijn leermomenten en de fouten leren we alleen maar van", aldus de Oostenrijker. "We verwachten voor het weekend in Bahrein een hele andere uitdaging; het wordt een zwaar weekend en onze insteek zal van andere aard zijn als in Australië."

Toto Wolff verwacht een spannend raceweekend in Bahrein. "De omstandigheden veranderen snel tussen de sessies, daarom is het lastig om de juiste setup te vinden voor de auto. We zagen in Melbourne dat Ferrari erg snel was, dus ik verwacht een hecht gevecht."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.