Mercedes-strategist Vowles: "Pirelli-banden erg gevoelig"

Mercedes claimt dat het gebrek aan klinkend resultaat het gevolg is van de nieuwe Pirelli-banden. Maar het team laat ook weten dat Mercedes niet het enige team wat dit probleem ondervindt. Lewis Hamilton geeft toe dat zijn laatste race in China een "drama" was.

Mercedes-strategist Vowles: "Pirelli-banden erg gevoelig"
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Daniel Ricciardo wist op slinkse en overtuigende wijze de Grand Prix van China te winnen. De Australiër reed een fabuleuze race en won de Formule 1-race in Shanghai op een gewelide wijze. Ondertussen moet het kampioenschapsteam Mercedes in 2018 nog hun eerste overwinning opeisen.

Mercedes-strategist James Vowles: "De nieuwe banden van Pirelli zijn van grote invloed, en niet alleen voor ons [Mercedes]. Er hangt veel af van het circuit, de weersomstandigheden en de situatie, daarin zit een groot verschil."

"En wat vooral van grote invloed op de prestaties is van de teams is de temperatuur van het asfalt, dit schept grote verschillen in de prestaties van de drie grootste teams [Ferrari, Mercedes en Red Bull Racing]. Wat we tegenkomen is dat de weersomstandigheden een grote factor spelen op de circuits", aldus Vowles.

"Wanneer we op een circuit komen en er steekt een wind de kop op, of het wordt kouder, kan je duidelijk een verschil zien, wat wel een seconde per ronde kan schelen", verklaart de 38-jarige Britse Mercedes-medewerker.

Om een lang verhaal zo kort mogelijk te houden, Mercedes heeft veel moeite met de nieuwe Pirelli-banden en probeert dit als 'excuus' te hanteren en hun matige prestaties te verklaren.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.