Mercedes sluit teamorders na GP van Italië niet langer uit

Mercedes sluit het niet uit dat er na de F1 Grand Prix van Italië teamorders worden uitgevaardigd. Dit om de Mercedes-coureur die nog voor de titel kan strijden te helpen. In theorie is het al zeker dat het om Lewis Hamilton zal gaan.

Mercedes sluit teamorders na GP van Italië niet langer uit
©Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton leidt, na dertien van de eenentwintig race, het WK-klassement met 231 punten, terwijl Valtteri Bottas op de vierde plek staat met 144 punten. In theorie kan Bottas nog wereldkampioen worden. Maar wanneer Hamilton de F1 GP van Italië op zijn naam zet, zijn de kansen voor Bottas in principe verkeken.

Mercedes-teambaas is er helemaal geen fan van om teamorders uit te vaardigen. "Ik vind het vreselijk om te doen, het volledig tegen mijn principes", aldus Wolff. "We proberen altijd zo objectief mogelijk te zijn ten opzichte van onze coureurs en we hebben het nog niet gedaan."

"We hebben het ook nog niet besproken met Lewis en Valtteri, maar we zullen zien hoe Monza zich ontvouwt. Daarna kunnen we het bespreken. We zullen dan bepalen of we het hele team achter één van de twee coureurs plaatsen. Maar op dit moment zijn we het onze coureurs en de sport verschuldigd om ons niet te mengen in de strijd."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET