Mercedes oververhit in Oostenrijk: "Onze achilleshiel is blootgelegd"

Mercedes oververhit in Oostenrijk: "Onze achilleshiel is blootgelegd"
© LAT Images/Mercedes AMG F1

Voor de eerste keer in het GP-seizoen 2019 wist Mercedes geen 1-2'tje te scoren. Alleen Valtteri Bottas kon de derde plek op het podium halen, ook al ging dat niet als vanzelfsprekend. De Mercedes-motor had het het erg zwaar op de Red Bull Ring, maar vooral de hoge temperaturen speelde de Duitse formatie parten.

"Voor de racefans was dit echt een spannende race om naar te kijken", begint Mercedes-teambaas Toto Wolff. "Maar vanuit het perspectief van het team was het een zware dag. We hadden al voorspeld dat de hoge temperaturen voor ons een enorme uitdaging gingen vormen en dat bleek ook zo te zijn. Onze achilleshiel is blootgelegd", doelt de Oostenrijker op de hoge temperaturen in combinatie met de Duitse krachtbron.

"Onze coureurs hadden de grootste moeite om met deze extreem hoge temperaturen te rijden. We hebben zoveel mogelijk bodywork open gezet, het vermogen iets naar beneden bijgesteld en vroegen onze coureurs om veel terug te vallen op 'lift and coast' op de rechte stukken", onthulde Wolff. "Dus we konden vandaag niet echt racen met onze auto."

De komende weken, tot en met de zomerstop en ook daarna, staan er Europese Grands Prix op de F1-kalender. Dus is het noodzaak voor het automerk met de ster om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Over twee weken staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone en het is niet ondenkbaar dat het ook daar erg warm wordt.

"Ook al hebben we punten gescoord, we moeten zo snel mogelijk dit probleem fiksen, aangezien er meer Europese Grands Prix op het programma staan. Maar we hebben altijd gezegd dat dit soort 'slechte' dagen er ook bij horen en dat we er altijd sterker uitkomen", aldus Wolff.

Max Verstappen is met zijn overwinning in Oostenrijk een stukje dichterbij gekomen aan Valtteri Bottas, die tweede staat, in de tussenstand om het kampioenschap. Het schil tussen de Fin en de Nederlander is desondanks nog steeds 40 punten.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.