Mercedes oververhit in Oostenrijk: "Onze achilleshiel is blootgelegd"

Voor de eerste keer in het GP-seizoen 2019 wist Mercedes geen 1-2'tje te scoren. Alleen Valtteri Bottas kon de derde plek op het podium halen, ook al ging dat niet als vanzelfsprekend. De Mercedes-motor had het het erg zwaar op de Red Bull Ring, maar vooral de hoge temperaturen speelde de Duitse formatie parten.

Mercedes oververhit in Oostenrijk: "Onze achilleshiel is blootgelegd"
© LAT Images/Mercedes AMG F1

"Voor de racefans was dit echt een spannende race om naar te kijken", begint Mercedes-teambaas Toto Wolff. "Maar vanuit het perspectief van het team was het een zware dag. We hadden al voorspeld dat de hoge temperaturen voor ons een enorme uitdaging gingen vormen en dat bleek ook zo te zijn. Onze achilleshiel is blootgelegd", doelt de Oostenrijker op de hoge temperaturen in combinatie met de Duitse krachtbron.

"Onze coureurs hadden de grootste moeite om met deze extreem hoge temperaturen te rijden. We hebben zoveel mogelijk bodywork open gezet, het vermogen iets naar beneden bijgesteld en vroegen onze coureurs om veel terug te vallen op 'lift and coast' op de rechte stukken", onthulde Wolff. "Dus we konden vandaag niet echt racen met onze auto."

De komende weken, tot en met de zomerstop en ook daarna, staan er Europese Grands Prix op de F1-kalender. Dus is het noodzaak voor het automerk met de ster om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Over twee weken staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone en het is niet ondenkbaar dat het ook daar erg warm wordt.

"Ook al hebben we punten gescoord, we moeten zo snel mogelijk dit probleem fiksen, aangezien er meer Europese Grands Prix op het programma staan. Maar we hebben altijd gezegd dat dit soort 'slechte' dagen er ook bij horen en dat we er altijd sterker uitkomen", aldus Wolff.

Max Verstappen is met zijn overwinning in Oostenrijk een stukje dichterbij gekomen aan Valtteri Bottas, die tweede staat, in de tussenstand om het kampioenschap. Het schil tussen de Fin en de Nederlander is desondanks nog steeds 40 punten.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET