'Mercedes op hoog niveau in dubio over Sebastian Vettel'

'Mercedes op hoog niveau in dubio over Sebastian Vettel'
© Pirelli

Aan het eind van 2020 is Sebastian Vettel een vrij man. De Duitser wordt door Ferrari losgelaten en staat vooralsnog met lege handen voor volgend jaar. Bij Mercedes wordt op hoog niveau gebrainstormd hoe de rijders line-up er voor 2021 uit moet zien. Past Vettel in het plaatje van de Duitse autofabrikant?

Volgens Corriere della Sera wordt er bij Mercedes op hoogniveau getobd of Sebastian Vettel voor het merk met de ster vanaf 2021 een optie is. Marketingtechnisch zou het een stunt zijn om de viervoudig wereldkampioen uit Heppenheim toe te voegen aan het kampioensteam.

Aan de andere kant heeft het Duitse team ook te maken met de wensen van Lewis Hamilton, waarvan wordt beweerd dat hij op het punt staat zijn contract met Mercedes te verlengen. De zesvoudig wereldkampioen is op jacht naar zijn zevende titel en zou naar verluidt het liefst zien dat Valtteri Bottas zijn teamgenoot blijft, ook na 2020. Het contract van Bottas loopt eind 2020 af, net als die van zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Daarnaast heeft teambaas Toto Wolff zich openlijk uitgesproken over de wens George Russell, die momenteel nog bij Williams is geparkeerd, een kans te geven bij Mercedes. Russell maakt nog altijd deel uit van het Mercedes-juniorenprogramma en is tot eind 2021 aan Williams F1 uitgeleend.

Bij Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, twijfelt men nog over wat de meest verstandige beslissing is. Er is een stroom van voor- en tegenstanders, maar voorlopig is de kogel nog niet door de kerk. Alles staat nog op losse schroeven. Wordt vervolgd!

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.