'Mercedes op hoog niveau in dubio over Sebastian Vettel'

Aan het eind van 2020 is Sebastian Vettel een vrij man. De Duitser wordt door Ferrari losgelaten en staat vooralsnog met lege handen voor volgend jaar. Bij Mercedes wordt op hoog niveau gebrainstormd hoe de rijders line-up er voor 2021 uit moet zien. Past Vettel in het plaatje van de Duitse autofabrikant?

'Mercedes op hoog niveau in dubio over Sebastian Vettel'
© Pirelli

Volgens Corriere della Sera wordt er bij Mercedes op hoogniveau getobd of Sebastian Vettel voor het merk met de ster vanaf 2021 een optie is. Marketingtechnisch zou het een stunt zijn om de viervoudig wereldkampioen uit Heppenheim toe te voegen aan het kampioensteam.

Aan de andere kant heeft het Duitse team ook te maken met de wensen van Lewis Hamilton, waarvan wordt beweerd dat hij op het punt staat zijn contract met Mercedes te verlengen. De zesvoudig wereldkampioen is op jacht naar zijn zevende titel en zou naar verluidt het liefst zien dat Valtteri Bottas zijn teamgenoot blijft, ook na 2020. Het contract van Bottas loopt eind 2020 af, net als die van zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Daarnaast heeft teambaas Toto Wolff zich openlijk uitgesproken over de wens George Russell, die momenteel nog bij Williams is geparkeerd, een kans te geven bij Mercedes. Russell maakt nog altijd deel uit van het Mercedes-juniorenprogramma en is tot eind 2021 aan Williams F1 uitgeleend.

Bij Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, twijfelt men nog over wat de meest verstandige beslissing is. Er is een stroom van voor- en tegenstanders, maar voorlopig is de kogel nog niet door de kerk. Alles staat nog op losse schroeven. Wordt vervolgd!

Gerelateerde onderwerpen Formule 1George RussellLewis HamiltonMercedes F1Sebastian VettelSilly SeasonValtteri Bottas
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.