Mercedes ontsloeg vier medewerkers om discriminatie collega

Het Formule 1-team van Mercedes heeft in augustus vier werknemers op staande voet ontslagen. Drie anderen hebben disciplinaire straf gekregen naar aanleiding van gebeurtenissen in de fabriek in het Engelse Brackley.

Mercedes ontsloeg vier medewerkers om discriminatie collega
© Mercedes F1

Volgens de Engelse media was er sprake van discriminatie. Een Islamitische medewerker zou jarenlang racistisch gepest zijn vanwege zijn geloof. Het Britse krant The Sun stelt dat er tijdens de Ramadan zelfs zou zijn gewed wanneer de man in kwestie zou bezwijken.

"Er zijn diversiteit en gelijkheidsregels overtreden", meldt Mercedes, waar Toto Wolff teambaas is. "We veroordelen dit gedrag en hebben na een klacht direct actie ondernomen. We waarderen de diversiteit onder ons personeel. Het is een van de redenen voor de kracht van het team."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister