Mercedes ontsloeg vier medewerkers om discriminatie collega

Mercedes ontsloeg vier medewerkers om discriminatie collega
© Mercedes F1

Het Formule 1-team van Mercedes heeft in augustus vier werknemers op staande voet ontslagen. Drie anderen hebben disciplinaire straf gekregen naar aanleiding van gebeurtenissen in de fabriek in het Engelse Brackley.

Volgens de Engelse media was er sprake van discriminatie. Een Islamitische medewerker zou jarenlang racistisch gepest zijn vanwege zijn geloof. Het Britse krant The Sun stelt dat er tijdens de Ramadan zelfs zou zijn gewed wanneer de man in kwestie zou bezwijken.

"Er zijn diversiteit en gelijkheidsregels overtreden", meldt Mercedes, waar Toto Wolff teambaas is. "We veroordelen dit gedrag en hebben na een klacht direct actie ondernomen. We waarderen de diversiteit onder ons personeel. Het is een van de redenen voor de kracht van het team."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.