Mercedes ontkent dat er sprake is van 'Verstappen-clausule'

Na de bevestiging dat sterrijder Lewis Hamilton ook in 2021 voor de renstal uitkomt, ontkent Mercedes dat er sprake is van een zogenaamde 'Verstappen-clausule'.

Mercedes ontkent dat er sprake is van 'Verstappen-clausule'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorige week dook in de media de term 'Verstappen-clausule' op. Volgens bronnen van meerdere websites zou er een bepaling in het nieuwe contract tussen Lewis Hamilton en Mercedes zijn opgenomen, die aangemerkt zou staan als de ''Verstappen-clausule'. Hamilton zou met die clausule het vetorecht hebben om bepaalde teamgenoten te kunnen weren uit het Mercedes-team.

Vandaag verwijst Mercedes deze geruchten naar het rijk der fabelen. In een reactie op Twitter valt te lezen: "Er is geen clausule. De rijders line-up wordt door het team beplaald." Een en ander werd eind vorige week door de Italiaanse editie van Motorsport.com van tafel geveegd als niet waar. Vandaag de formele bevesting van Mercedes.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMax VerstappenMercedes F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.