Voldoende snelheid ontbreekt

Mercedes 'niet goed genoeg' om op Imola en Portimao te winnen

Lewis Hamilton heeft de eerste grand prix van 2021 gewonnen, maar bij Mercedes maken ze zich zorgen dat de situatie over iets meer dan twee weken kan zijn. Dan staat de Formule 1-race op Imola en weer twee weken later de race op Portimao op het programma.

Mercedes 'niet goed genoeg' om op Imola en Portimao te winnen
© Mercedes F1 | Lewis Hamilton wint nipt de GP van Bahrein 2021.

Het hele weekend in Bahrein werd gedomineerd door Max Verstappen. In alle sessies kwam de Nederlander steeds als snelste uit de bus, behalve in de race. Na de start van de race leek Verstappen redelijk makkelijk weg te rijden bij zijn Mercedes-rivaal. Maar dat was maar van korte duur. Onder andere door een defect in het differentieel van de Red Bull RB16B hield de Nederlander van de zege af.

Bij Mercedes moesten ze flink aan de bak, om Red Bull bij te benen. Maar daar hadden ze al sinds de wintertest rekening mee gehouden. "Het was ontzettend hard werken en we hadden het erg moeilijk", blikt Mercedes hoofd-engineer Andrew Shovlin terug op de seizoensopener. "Als je naar de wintertest en de trainingen [in Bahrein] kijkt, zag je dat hun auto heel goed werkte. Op geen enkel moment zag hij er zwak uit."

Maar de dominantie van Verstappen was van korte duur, toen hij begon te worstelen met een differentieel-probleem in de race. "Je kon zien dat hij [Max Verstappen, red.] het niet naar zijn zin had", zei Christian Horner. "Hij was niet meer zo gelukkig als dat hij eerder wel was [door het probleem met het differentieel]", aldus de Red Bull-teambaas.

Shovlin sluit daarbij aan en stelt dat "Red Bull de race in Bahrein had moeten winnen" en de Brit maakt zich al zorgen om de komende races op Imola en Portimao. "Hopelijk vinden we circuits die meer bij ons passen dan in Bahrein", zei hij. "Maar als ik naar Imola en Portimao kijk, denk ik niet dat we goed genoeg zijn op hoge snelheid, en daarvan is meer dan genoeg op Imola en Portimao", voegde Shovlin eraan toe. "Dat is een gebied waarop ze momenteel een voordeel op ons hebben."

Mercedes worstelt met de nieuwe aerodynamische regelgeving. De aangepaste vloer is nog niet wat Mercedes ervan hoopte. Maar er is een nieuwe vloer voor de kampioenen in de maak. Daarvoor moet de Duits-Britse renstal wel beperkte windtunnel-tijd voor inleveren, maar het doel is glashelder: Het gat met Red Bull dichten.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Andrew ShovlinF1 GP Bahrein 2021F1 GP Emilia-Romagna 2021F1 GP Portugal 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Mercedes F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.