Mercedes komt snelheid te kort en heeft geen snelle oplossing

Het heeft er alle schijn van dat Ferrari Mercedes dan eindelijk op de knieën heeft gekregen. Het momentum is volledig zoek bij Mercedes. Het Duitse team won de afgelopen vier jaar de constructeurstitel, maar wist na de eerste drie races in 2018 nog geen enkele Grand Prix winnen. Teambaas Toto Wolff laat weten dat er geen wondermiddel bestaat wat er voor kan zorgen dat Mercedes weer races gaat winnen.

Mercedes komt snelheid te kort en heeft geen snelle oplossing
Foto: Valtteri Bottas #77 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

"In de Formule 1 bestaat geen snelle oplossing", aldus Toto Wolff op de officiële website van de Formule 1. "Je kan goed waarnemen dat het totaal plaatje snel, tussen de wintertests en Melbourne, is veranderd. Er waren zelfs mensen die voorspelde dat Mercedes opnieuw dominant zou zijn."

"Maar we hebben nu al drie races achter de rug, en we blijken er nog niet te zijn, we komen snelheid te kort. We zijn gewoonweg nog niet op het niveau waar we hadden willen zijn", aldus de Oostenrijker.

'Valtteri Bottas was in China foutloos'

"Het hele weekend [in China] verliep niet echt goed voor ons, het enige positieve wat mij is bijgebleven is de race van Valtteri [Bottas]. Hij was echt geweldig en maakte geen enkele fout, hij had gewoon pech met de safety car."

"We moeten vooral rustig blijven en ons concentreren op hoe de oplossingen gaan vinden. Ik heb veel vertrouwen in het team, ze hebben zich in het verleden al bewezen", aldus Wolff.

De volgende Formule 1-race is de Grand Prix van Azerbeidzjan. Deze wordt verreden op zondag 29 april en start om 14:10 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.