Mercedes kijkt met ongeloof naar pech Ferrari

Het team van Ferrari zag in Azië haar kansen op de eerste wereldtitel in bijna tien jaar door de vingers glippen. In Singapore was er het noodlottige incident bij de start, in Maleisië kampten beide Ferrari's met grote problemen aan de motor en vandaag gaf de krachtbron van Sebastian Vettel na een paar ronden de geest. De achterstand van teamleider Vettel is daardoor opgelopen tot meer dan 50 punten op de leider in het kampioenschap, Lewis Hamilton.

Mercedes kijkt met ongeloof naar pech Ferrari
Foto: Lewis Hamilton #44 leidt in Japan 2017 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

De Italianen kunnen op de sympathie rekenen van concurrent Mercedes. Niki Lauda gaf tegen de Duitse televisie aan dat hij niet kon geloven hoe veel pech de Italianen hebben.

"Natuurlijk doet het mij pijn om Ferrari zo te zien worstelen. In Singapore reden ze elkaar in de haren, maar zowel in Maleisië als hier in Japan speelde de betrouwbaarheid hun parten. Dat heeft er voor gezorgd dat wij ons in een geweldige positie bevinden voor het binnenhalen van de titels, maar we vechten daar natuurlijk veel liever om. Ferrari moet onderzoeken waar het steeds mis gaat, want dit is erg jammer."

Toto Wolff kwam met een vergelijkbare uitspraak bij het Britse Sky F1: "Dit is een grote overwinning voor het team, maar de pech van Ferrari is echt ongelofelijk met twee slechte races op rij. Lewis reed een spectaculaire race en vanaf het moment dat hij wist dat Sebastian Vettel was uitgevallen heeft hij de wedstrijd tot het einde toe gecontroleerd.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister