Zit andere filosofie achter

Mercedes kan volgens Wolff niet zomaar de high-rake adopteren

Zaterdag stelde onder andere Toto Wolff dat de veranderde regelgeving tot doel heeft gehad om Mercedes te vertragen. "F1 heeft met de nieuwe regels bereikt wat ze wilde bereiken", zei de Oostenrijkse teambaas. Lewis Hamilton is het met die stelling eens.

Mercedes kan volgens Wolff niet zomaar de high-rake adopteren
© Mercedes F1 | Lewis Hamilton tijdens kwalificatie in Bahrein 2021.

Max Verstappen pakte gisteren (zaterdag) dominant de pole-position voor de Grand Prix van Bahrein. En volgens Aston Martin en Mercedes is dat deels toe te schrijven aan de nieuwe aerodynamische regels, die sinds 2021 van kracht zijn. Lewis Hamilton is het daarmee eens.

"Het is geen geheim dat deze veranderingen [aerodynamische regels] bedoeld waren om ons terug te brengen", zei hij. "Hetzelfde gold voor het afschaffen van de motor-instellingen halverwege vorig seizoen. - Maar dat is oké - we houden van een uitdaging. We zullen gewoon hard blijven werken en ons best blijven doen", voegde de zevenvoudig wereldkampioen er aan toe.

Als die high-rake van onder andere Red Bull Racing zo zaligmakend is, waarom adopteert Mercedes deze dan niet? Dat is volgens Toto Wolff onmogelijk. "Nee. We kunnen de auto niet zomaar aan de achterkant omhoog brengen en alles is in orde", zei hij. "Onze auto is gebaseerd op een ander concept, dus we moeten gewoon het beste uit de mogelijkheden halen die we hebben."

"We hebben de auto sinds de wintertest verbeterd en hij is niet meer zo zenuwachtig en onstabiel als hij was. Nu hebben we geen andere keuze dan te blijven werken om de kloof te dichten," voegde Wolff toe.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMercedes F1Red Bull F1Toto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.