VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

'Mercedes kaapt hoofdsponsor en laat Williams geschokt achter'

'Mercedes kaapt hoofdsponsor en laat Williams geschokt achter'
© Pirelli

Het Formule 1-team van Williams is ernstig in verlegenheid gebracht door Mercedes en oud-titelsponsor Rokit. Volgens Britse media prijkt het logo van Roit mogelijk al vanaf volgende week op de Mercedes-bolides.

Begin vorig jaar werd Rokit aangekondigd als hoofdsponsor van Williams. De twee partijen hadden een overeenkomst gesloten die tot en met 2023 liep. Enkele weken geleden kondigde Williams aan dat de deal met Rokit voorbij was. Echter werd nooit bekendgemaakt wat daarvan de reden was. De deal die Rokit met Williams had, vertegenwoordigde een waarde van 20 miljoen pond per jaar.

Kort na het nieuws over de scheiding tussen Williams en Rokit, werd het team geheel of gedeeltelijk in de etalage gezet. Volgens RaceFans gaan we zeer binnenkort het logo van Rokit weer terugzien in de Formule 1. De Britse website maakt er melding van dat Mercedes een deal overeen is gekomen met Rokit, fabrikant van onder andere mobiele telefoons.

Wat een vreemde is aan het hele verhaal is dat Mercedes al sinds 2014 de motorleverancier is van Williams. Met andere woorden, de twee teams onderhouden een nauwe band, zeker als je ook in ogenschouw neemt dat Williams-coureur George Russell een Mercedes-junior is.

"We zijn geschokt dat een team met wie we een langdurige relatie hebben een deal heeft gesloten met Rokit, vooral omdat bekend is wat er is gebeurd", aldus een bron binnen het Williams-team tegenover RaceFans.

Williams zou naar verluidt overwegen om juridische stappen te nemen tegen Rokit, omdat ze hun contract met de Britse renstal een paar weken geleden ontbonden.

Er bestaat dus een grote kans dat het Rokit-logo vanaf volgende week op de Mercedes W11 te zien is. Naar verluidt waren er nog drie teams - Racing Point, Haas en Ferrari - in onderhandeling met Rokit, maar het Britse IT bedrijf ging met Mercedes in zee.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.