Mercedes gaat voorlopig niet op jacht naar andere coureur

Toto Wolff heeft laten weten dat Mercedes AMG F1 niet actief op zoek gaat naar een andere coureur, totdat Lewis Hamilton duidelijk maakt wat hij gaat doen na 2020.

Mercedes gaat voorlopig niet op jacht naar andere coureur
© Mercedes F1

Steeds meer steekt het gerucht de kop op dat Lewis Hamilton er over nadenkt om na 2020 zijn geluk bij Scuderia Ferrari te beproeven. Ondanks dat Toto Wolff denkt dat het 75% zeker is dat de Brit bij de Duitse formatie blijft, werd hem in Parijs - tijdens het FIA Prize Giving gala - toch gevraagd of de formatie uit Stuttgart al rekening houdt met een Hamilton vertrekt-scenario.

Uit het antwoord van de Oostenrijkse teambaas kan worden opgemaakt dat hij alles behalve bezorgd is. "Loyaliteit en integriteit hebben in ons team de hoogste prioriteit. We gaan pas een beslissing nemen als we de plannen van Lewis [Hamilton] kennen. Voor die tijd gaan we niet op zoek naar een andere coureur", aldus Wolff.

Ook wil Wolff geen deadline opleggen aan zijn sterrijder. "Ik vind het niet zo erg om nog wat langer te wachten. We willen uiteraard het best mogelijke rijderspaar hebben, maar we hebben nog een heel jaar voor de boeg. Een beslissing in april, juli of oktober, het maakt mij niet zoveel uit", aldus Wolff.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.