Mercedes flirt met Schumacher
Foto: Mick Schumacher (Prema) - Bron: Acisportitalia.it

Mercedes flirt met Schumacher

8 dec 2018 - 21:44
Julian Verheul

De zoon van 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher lijkt hard op weg te zijn naar een mogelijke Formule 1 deal. Mercedes-teambaas Toto Wolff voorspelt een grote toekomst voor de kleine "Schumi" De Oostenrijker ziet de 19-jarige Schumacher zelfs mogelijk voor Mercedes uitkomen.

2018 staat te boek als de doorbraak van Schumacher-junior in de autosport. In zijn tweede seizoen in de Europese Formule 3 weet hij de titel naar zich toe te trekken nadat iedereen er vanuit ging dat Daniel Ticktum er met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Niemand had de stijgende prestaties van de Prema-coureur zien aankomen. De resultaten waren nog voor de zomer gemiddeld te noemen, maar de eerste zege volgde in Spa-Francorchamps. Spa is altijd een heilige plaats geweest voor de familie Schumacher. Zijn vader won er in 1992 zijn eerste Formule 1 race in de kleuren van Benetton.

Gisteravond vond de FIA gala plaats in Sint-Petersburg waar zowel Wolff als Schumacher aanwezig waren. Allebei de heren konden een belangrijke prijs ophalen voor het winnen van een titel. Toto Wolff zag Mercedes voor het vijfde jaar op rij de bokaal voor de rijders-titel als constructeurs-titel in ontvangst nemen. Mick Schumacher nam de trofee voor zijn Formule 3 titel in ontvangst. "Mick is een interessante jongen", vertelde Wolff op het gala tegenover onder andere Motorsport.com. "Hij heeft de Formule 3 titel met Mercedes-motoren gewonnen wat fantastisch is, maar hij maakt geen deel uit van het juniorenprogramma. Hij heeft de tijd nodig want dat is het belangrijkste. Hij heeft een grote erfenis aangezien zijn vader de meest succesvolle Formule 1 coureur aller tijden is".

In 2019 rijdt Schumacher voor Prema in de Formule 2 waar hij zich opnieuw moet gaan bewijzen. "De Formule 3 titel heeft hij in zijn zak, maar de Formule 2 zal weer wat moeilijker zijn met lastigere tegenstanders. Ik twijfel niet aan het feit dat Mick alles in zich heeft om het goed te gaan doen in de Formule 1. Wellicht kan hij bij ons terecht, maar wellicht ook niet", aldus Wolff.

Michael Schumacher keerde na drie jaar pensioen in 2010 terug in de Formule 1 namens Mercedes-Benz. Mercedes keerde zelf namelijk ook terug in de Formule 1 als fabrieksteam sinds 1955. Tot en met 2013 kende de Duitse equipe grote problemen met de betrouwbaarheid en de snelheid, maar sinds 2014 is Mercedes onverslaanbaar. Michael Schumacher ging eind 2012 voor de tweede keer met pensioen waarna Lewis Hamilton de Duitser opvolgde bij de "zilverpijlen". Michael Schumacher kreeg een jaar later een ernstig ski-ongeluk waar hij momenteel van herstellende is. Er is echter al heel lang geen officiële mededeling gedaan vanuit de familie of management over diens toestand.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
Vandaag 20:20
Volgens Max Verstappen is inhalen nog steeds moeilijk
Vandaag 20:18
F1-circuit Silverstone krijgt wederom nieuwe asfaltlaag
19 mrt. 05:03
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
19 mrt. 04:00
'Ontwerp voorvleugel SF90 oorzaak voor grip tekort op vooras'
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media