Mercedes evenaart record Ferrari: zes titels op rij

Mercedes evenaart record Ferrari: zes titels op rij
© LAT Images

Mercedes AMG F1 heeft zondag de zesde wereldtitel op rij veroverd. Een prestatie waar niet zomaar overheen gestapt kan worden. Alleen Ferrari lukt het ooit om zes titels op rij te pakken en dat was in de jaren 1999 tot en met 2004.

Valtteri Bottas pakte vanaf de derde startplek de overwinning in Japan en onder andere door zijn overwinning kon Mercedes al op Suzuka de wereldtitel 2019 claimen. Bottas kon zijn geluk niet op met zijn overwinning, maar ook het feit dat zijn werkgever wereldkampioen werd, ervoer de Fin als geweldig.

Zijn teamgenoot Lewis Hamilton moest eerst nog even zijn verlies [de derde plek] wegslikken, maar het duurde niet lang voordat de Brit zich realiseerde dat Mercedes het weer heeft geflikt. "We are the champions!!!", aldus Hamilton.

Teambaas Toto Wolff had overigens wel begrip voor de klaagzang van zijn sterrijder uit Groot-Brittanië. "Ik voel me niet gekwetst [door Hamilton's klachten]", zei Wolff achteraf. "Iedere coureur is er op gebrand dat hij het maximale uit iedere situatie haalt en als dat niet lukt, is dat frustrerend."

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.