F1-teams van Mercedes en Williams breiden samenwerking uit vanaf 2022

Mercedes en Williams zullen vanaf 2022 nog nauwer gaan samenwerken op technisch gebied. De Duitse renstal zal Williams niet alleen meer van motoren verzien, maar ook van andere onderdelen die letterlijk mogen worden overgenomen.

F1-teams van Mercedes en Williams breiden samenwerking uit vanaf 2022
© Mercedes F1

Williams gebruikt al sinds 2014 de motoren van Mercedes en vanaf 2022 zal het team ook versnellingsbakken en hydraulische componenten leveren aan het Engelse team uit Grove.

In de hele geschiedenis van Williams heeft het team altijd zelf hun eigen versnellingsbakken en componenten gemaakt, maar door de sterkere band tussen Mercedes en Williams zal dit Williams in staat stellen om op de lange termijn een efficiënter ontwerp- en fabricageproces in eigen huis te implementeren, waardoor het team zijn middelen effectiever kan inzetten op andere gebieden van de auto. Williams blijft intern andere chassisonderdelen ontwerpen en produceren.

Teambaas en CEO van Mercedes Toto Wolff zei: “We zijn verheugd om onze technische samenwerking met Williams uit te breiden door middel van deze nieuwe overeenkomst. Voor Williams is het verstandig om alles over te nemen qua motor, omdat ze onze motor al hebben sinds 2014. Voor ons team is het ook zinvol op economisch gebied om een ander team te voorzien als straks de nieuwe regels in worden gevoerd. Dit is een project waar we al een hele tijd over hebben gediscussieerd met Williams en ik ben blij dat we het tot stand hebben kunnen brengen.”

Simon Roberts, de teambaas van Williams is ook verheugd over de samenwerking: “Ik ben blij dat onze goede relatie met Mercedes verlengd is en dat we meer beschikbaar krijgen dan alleen maar de motor. Williams is een zelfstandig team, maar de Formule 1 is aan het evolueren en als team moeten we kunnen reageren op het huidige klimaat zodat we het team in de beste positie kunnen zetten zodat het competitief kan zijn op de baan. Deze lange termijn deal met Mercedes is een positieve stap voor ons strategische plan voor in de toekomst, terwijl we onze ontwerp- en productiecapaciteiten behouden.”

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Formule 1 2022Mercedes F1Simon RobertsToto WolffWilliams F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.