'Mercedes en Red Bull staan in Singapore op gelijke hoogte'

Het GP-weekend in Singapore 2019 staat voor de deur. Ferrari heeft de laatste twee races gewonnen, maar in Singapore staan de zaken er heel anders voor. Het circuit moet op papier zeer geschikt zijn voor de bolides van Mercedes en Red Bull.

'Mercedes en Red Bull staan in Singapore op gelijke hoogte'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens de officiële website van de Formule 1 zijn de verschillen tussen de Mercedes W10 en de Red Bull RB15 een stuk kleiner geworden, helemaal sinds het in gebruik nemen van de laatste Oostenrijkse updates. De twee auto's gedragen zich bijna op dezelfde manier op circuits met specifieke kenmerken, zoals die in Singaore.

De auto's van Mercedes en Red Bull laten in langzame bochten de beste resultaten zien. Op lange rechte stukken komen ze door veel downforce snelheid te kort. Dit staat loodrecht op de gedragingen van de Ferrari-bolide. Op het bochtige Marina Bay Street Circuit in Singapore zal Ferrari het dus niet makkelijk hebben.

Mercedes heeft altijd nog een sterkere motor dan Honda, maar de Duitse formatie durft de Spec 3-motor nog niet voluit te laten draaien. Op Spa en Monza gingen er meer dan één Mercedes-motor kapot. Dus met de komst van de Spec 4-motor van Honda, kan gesteld worden dat Mercedes en Red Bull wat motorvermogen op ongeveer hetzelfde niveau staan.

Omdat trage bochten in Singapore overheersen, wordt het spannend om te zien hoe de W10 en de RB1 zich vergeleken met elkaar gaan gedragen. Volgens de website van de sport wordt het een spannend weekend, waar Max Verstappen en Lewis Hamilton een hoofdrol gaan vervullen.

In Oostenrijk won Max Verstappen op fenomenale manier, echter kon Mercedes niet voluit gaan door koelingsproblemen, maar die zijn intussen verholpen door het merk met de ster. In Hongarije was het Verstappen tegen Hamilton. Verstappen leek op weg naar de overwinning, maar de gewaagde pitstop strategie van Mercedes gooide roet in het eten van de Nederlander, die genoegen moest nemen met de tweede plek.

Ferrari zal in Singapore een minder belangrijke rol spelen in Singapore. Natuurlijk liggen Sebastian Vettel en Charles Leclerc op de loer om aan te vallen, zodra een van de Mercedes- of Red Bull-coureurs steekjes laten vallen. Maar als alles volgens plan verloopt voor Mercedes en Red Bull, zal het dit weekend alleen maar gaan tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Max Verstappen heeft in Singapore geen last van gridstraffen en kan er in de kwalificatie vol voor gaan met de Spec 4-motor van Honda, in een poging zijn tweede poleposition te scoren.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race