VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Mercedes door het stof na 'grap' van Valtteri Bottas

Mercedes door het stof na 'grap' van Valtteri Bottas
© Mercedes F1

Mercedes heeft excuses aangeboden voor de 'grap' die Valtteri Bottas na de finishvlag voor de camera van Ziggo Sport maakte. De Finse Mercedes-coureur was overmand door teleurstelling en maakte zonder er goed bij na te denken een grap die in China verkeerd viel.

Het lijkt erop dat er in 2020 meer excuses worden gemaakt dan dat er wordt ingehaald in een Formule 1-race. Ook in Turkije waren de inhaalacties weer ver te zoeken. Valtteri Bottas kende een zwaar weekend waarin hij niet in de punten wist te finishen. "Een van mijn zwaarste races ooit", had Bottas naderhand gezegd. Maar daar bleef het niet bij.

Voor de camera van Ziggo Sport wordt Bottas door Jack Plooij gevraagd: "Als je een dag uit de kalender zou kunnen weghalen, zou dat dan vandaag zijn?" - Bottas antwoordde: "De dag dat iemand een vleesmuis kocht in Wuhan." - Deze opmerking viel in verkeerde aarde op Chinese sociale netwerken. Het liep zo hoog op dat de Chinese divisie van Mercedes zich moest verontschuldigen voor de woorden van Bottas.

"Beste Chinese fans", begon de verklaring op het populaire Chinese sociale netwerk Sina Weibo. "We weten allemaal dat sport emoties oproept, vooral als overwinningen worden afgewisseld met nederlagen. Afgelopen zondag zag Valtteri Bottas zijn kansen op de wereldtitel verdwijnen. Hij was natuurlijk niet van plan om iemand te beledigen tijdens het tv-interview, maar hij wilde geen gebrek aan respect tonen voor China of Chinese fans."

"Hij is nog steeds dezelfde Valtteri die, net als wij [Mercedes], om elke Chinese fan geeft en iedereen goede gezondheid wenst in deze moeilijke tijden, en ook vastbesloten om jullie allemaal blij te maken met spannende races. - Allemaal een fijne week gewenst en we kijken er naar uit om samen met jullie van de laatste races van het seizoen te genieten", aldus de verklaring van Mercedes China.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.