Mercedes door het stof na 'grap' van Valtteri Bottas

Mercedes heeft excuses aangeboden voor de 'grap' die Valtteri Bottas na de finishvlag voor de camera van Ziggo Sport maakte. De Finse Mercedes-coureur was overmand door teleurstelling en maakte zonder er goed bij na te denken een grap die in China verkeerd viel.

Mercedes door het stof na 'grap' van Valtteri Bottas
© Mercedes F1

Het lijkt erop dat er in 2020 meer excuses worden gemaakt dan dat er wordt ingehaald in een Formule 1-race. Ook in Turkije waren de inhaalacties weer ver te zoeken. Valtteri Bottas kende een zwaar weekend waarin hij niet in de punten wist te finishen. "Een van mijn zwaarste races ooit", had Bottas naderhand gezegd. Maar daar bleef het niet bij.

Voor de camera van Ziggo Sport wordt Bottas door Jack Plooij gevraagd: "Als je een dag uit de kalender zou kunnen weghalen, zou dat dan vandaag zijn?" - Bottas antwoordde: "De dag dat iemand een vleesmuis kocht in Wuhan." - Deze opmerking viel in verkeerde aarde op Chinese sociale netwerken. Het liep zo hoog op dat de Chinese divisie van Mercedes zich moest verontschuldigen voor de woorden van Bottas.

Lees hieronder verder

"Beste Chinese fans", begon de verklaring op het populaire Chinese sociale netwerk Sina Weibo. "We weten allemaal dat sport emoties oproept, vooral als overwinningen worden afgewisseld met nederlagen. Afgelopen zondag zag Valtteri Bottas zijn kansen op de wereldtitel verdwijnen. Hij was natuurlijk niet van plan om iemand te beledigen tijdens het tv-interview, maar hij wilde geen gebrek aan respect tonen voor China of Chinese fans."

"Hij is nog steeds dezelfde Valtteri die, net als wij [Mercedes], om elke Chinese fan geeft en iedereen goede gezondheid wenst in deze moeilijke tijden, en ook vastbesloten om jullie allemaal blij te maken met spannende races. - Allemaal een fijne week gewenst en we kijken er naar uit om samen met jullie van de laatste races van het seizoen te genieten", aldus de verklaring van Mercedes China.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP TurkijeF1 GP Turkije 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Jack PlooijMercedes F1Valtteri BottasZiggo Sport
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.