Mercedes denkt na over samenwerking met kleiner team

Toto Wolff bevestigt dat Mercedes er over nadenkt om banden met een kleiner Formule 1-team aan te gaan, dit naar voorbeeld van Ferrari's slimme zet met Haas en Sauber. Ferrari heeft al sinds 2016 een nauwe band met het Amerikaanse Haas-team en heeft eind vorig jaar de samenwerking met Sauber uitgebreid door de naam van het Italiaanse automerk Alfa Romeo toe te voegen aan de Zwitserse formatie.

Mercedes denkt na over samenwerking met kleiner team
Foto: Toto Wolff (Mercedes-teambaas) - Bron: Mercedes AMG F1

Mercedes neemt in overweging om een soort gelijke stap te zetten zoals Ferrari heeft gedaan. De sportafdeling van de Duitse autofabrikant is onder de indruk van hoe Ferrari dit heeft aangepakt, aldus Toto Wolff. Het is overigens niet ondenkbaar dat Scuderia Ferrari ook de naam Maserati terugbrengt in de Formule 1 en wel bij het Haas-team, maar dat gegeven berust voorlopig nog op geruchten.

Door de slimme zet van Ferrari, door de naam Alfa Romeo onder te brengen bij Sauber, heeft Charles Leclerc een stoeltje kunnen bemachtigen in de Formule 1. De Monegask won in 2017 als Ferrari-junior met grote overmacht de Formule 2-titel.

Tegenover ESPN erkent Toto Wolff dat het een slimme zet is om dergelijke relaties aan te gaan met een ander team. De Oostenrijker bevestigd dat er binnen de teamleiding over het idee is gesproken.

"Ik denk dat wat Sergio Marchionne en Maurizio [Arrivabene] aan het doen zijn erg slim is", vertelt Wolff. "Ze hebben een goede relatie met Haas. Dat heeft Haas geholpen en heeft ook Ferrari geholpen en wat ze nu met Sauber doen is echt vooruitziend."

"Met Fred [Vasseur, Sauber-teambaas, red.] als teambaas, die alles van voren naar achter kent, kan de samenwerking wel eens een 'gevaar' voor ons [Mercedes] opleveren."

Voorlopig staat er nog niets op papier bij Mercedes en het zal ook nog wel even duren voordat een dergelijke constructie mogelijk is. Mercedes heeft te maken met twee teams die motoren bij hen afnemen. Wanneer Mercedes er voor kiest een kleiner team aan zich te binden is de keuze niet makkelijk.

"Het is iets waar we over nadenken. We willen niet per se de focus op ons team verminderen door onze aandacht te laten afleiden naar een ander kleiner team. Maar we zijn niet de enigen met goede ideeën. We praten er over, maar daarbij blijft het voorlopig", aldus Wolff.

Het grote gevaar in dergelijke samenwerking is dat wanneer Ferrari en/of Mercedes het niet eens zijn met de gang van zaken binnen de sport, ze er zo de stekker uit kunnen trekken en hiermee de kleinere teams met zich mee trekken, met alle gevolgen van dien voor de Formule 1.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.