Mercedes AMG F1 rijdt in Duitsland met speciale livery

De Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas verschijnen komend GP-weekend in Duitsland met een speciale livery op hun auto's. Met bijzondere kleurstelling staat Mercedes AMG F1 stil bij de verjaardag van 125 jaar gemotoriseerde sport en daarnaast rijdt Mercedes op Hockenheimring hun 200e Formule 1 Grand Prix.

Mercedes AMG F1 rijdt in Duitsland met speciale livery
© Mercedes AMG F1

"In 1894 werd de eerste autorace gehouden over een parcours dat liep van Parijs tot Rouen", vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff. "De motor van de winnende auto werd ontworpen door Gottlieb Daimler."

"Het was de start van een geweldige motorsporttraditie, die duurt tot op de dag van vandaag. We zijn er ontzettend trots op dat wij het volgende hoofdstuk in deze traditie mogen schrijven. We zullen met een memorabele livery gaan rijden om stil te staan bij dit historische moment", aldus de Oostenrijker op de website van Mercedes AMG F1.

Naast de speciale livery speelt het Formule 1 team van Mercedes ook met de gedachten om een nieuw chassis op Hockenheimring in gebruik te nemen. Het chassis is al langer in ontwikkeling en maakt deel uit van de doorontwikkeling van de Mercedes W10.

De reden dat het chassis mogelijk eerder dan na de zomerstop wordt ingezet is dat Ferrari en Red Bull Racing op Silverstone erg dichtbij de rondetijden van de Duitse formatie kwamen.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET