Mercedes AMG F1 maakt presentatiedatum van de W11 bekend

Mercedes AMG F1 maakt presentatiedatum van de W11 bekend
© Mercedes F1

Mercedes heeft de onthullingsdatum van de Mercedes W11 bekendgemaakt. Net als Alpha Tauri, die ook hun strijdwapen op Valentijnsdag presteren, zal de Mercedes W11 op 14 februari het daglicht zien.

Met de Mercedes W11 hoopt de Zuid-Duitse autofabrikant de zevende wereldtitel op rij te pakken. Daarnaast zal Lewis Hamilton een poging ondernemen om het record, wat nog altijd in handen is van Michael Schumacher, van zeven wereldtitels willen evenaren. Door middel van een korte bericht op onder andere Twitter maakte Mercedes de presentatiedatum bekend. "We zeggen niet dat je je planning voor Valentijnsdag moet opschorten, maar misschien moet je je planning voor Valentijnsdag opschorten", aldus Mercedes AMG F1 op sociale media.

De locatie waar de opvolger van de Mercedes W10 gepresenteerd wordt is het Circuit van Silverstone in Groot- Brittannië.

De eerste testresultaten van de geëvolueerde Mercedes-motor zijn meer dan bemoedigend. Zo schrijft de Italiaanse editie van Motorsport.com. Volgens het medium heeft Mercedes externe ingenieurs - gespecialiseerd in nieuwe materialen en chemie - ingeschakeld om de zwakke punten van de M10 EQ Power-motor te identificeren. Naar verluidt zijn de testgegevens zo goed dat de verwachtingen van Andy Cowell, verantwoordelijk voor de Formule 1-motor van Mercedes, overtroffen zijn.

AGENDA ONTHULLING F1-AUTO'S 2020

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.