Mercedes aan het werk om de Hamilton's auto klaar te krijgen

Lewis Hamilton crashte in de derde vrije training voor de Belgische Grand Prix. De Brit reed hard de bandenstapel in en vernielde daarmee de linker voorzijde van zijn Mercedes W10.

Mercedes aan het werk om de Hamilton's auto klaar te krijgen
© Mercedes F1

Het Duitse team laat weten dat ze er vol voor gaan om de auto van de Brit voor de kwalificatie gereed te krijgen. Op Twitter laat het team uit Stuttgart weten: "We zijn bezig om de voortrein te vervangen (wielophanging en bijbehorende onderdelen), voorvleugel, bargeboards en de vloer."

"Ondanks dat we hier met onverwachte zaken te maken hebben gekregen, geloven wij dat we de auto in gereedheid kunnen brengen voor de start van de kwalificatie", aldus de Duitse formatie op Twitter.

De kwalificatie begint om 15:00 uur Nederlandse tijd en er resteert dus de monteurs van het team van Mercedes moet vol aan de bak en niets mag tegenzitten. Als Lewis Hamilton kan deelnemen aan de kwalificatie is dat te danken aan de efficiëntie van het Duitse Formule 1-team.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET