VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Meer dan 10.000 coronatests beschikbaar in Spielberg

Meer dan 10.000 coronatests beschikbaar in Spielberg
© Pirelli

Gisteren (dinsdag) is het eerste coronatest-station opengegaan in Spielberg. Vanaf nu kan iedereen die op de Red Bull Ring werkzaam is zich laten testen. Zonder negatieve test komt niemand het circuit op.

Voor Eurofins Genomics breekt een erg drukke periode aan. Het bedrijf gaat alle coronatests uitvoeren rond de eerste drie grands prix in 2020: Oostenrijk 1, Oostenrijk 2 en Hongarije. Aangezien er 3000 mensen werkzaam zijn in de zogenoemde rode zone zijn er veel coronatests nodig. Er wordt gesproken over 10.000 tot 12.000 coronatests voor de Oostenrijkse Formule 1-races.

De coronatests - door een arts en een verpleegkundige - worden anoniem uitgevoerd. Dat betekent dat er op de buisjes, waarin het slijmmonster van de betreffende persoon zit, geen naam staat, maar een barcode. Zodra er een testresultaat is wordt die persoon op de hoogte gebracht van een negatieve of positieve uitslag. De laboranten weten niet van welke persoon zij een slijmmonster testen.

Iedere vijf dagen verplicht testen

Het wordt nog dringen geblazen, want iedereen is verplicht om zich iedere vijf dagen te laten testen. Zonder een negatief testbewijs, en niet ouder dan vier dagen, komt niemand het circuit op. "Iedereen die aan op het circuit werkt - dat zijn in totaal 3000 mensen die zich in de rode zone verplaatsen - mag alleen het circuitgebied betreden met een negatief Covid 19-testbewijs dat niet ouder is dan vier dagen", zegt Siegfried Schnabl, algemeen directeur van Eurofins Genomics, tegenover ORF.at.

De hele testprocedure - van het afnemen van de coronatest, het onderzoeken van de testresultaten tot aan het brengen van goed of slechts nieuws - wordt uitgevoerd door vijftig medici van Eurofins Genomics. Al met al is het een enorme onderneming. En daar blijft het niet bij, want alle afgenomen coronatests moeten naar Duitsland verscheept worden.

Alle afgenomen slijmmonsters worden tweemaal daags naar Ebersberg, 30 km ten oosten van München, gebracht. Daar wordt 24 uur per dag, zeven dagen in de week getest. De uitslagen van de genomen coronatests duurt 16 tot 24 uur. Het laboratorium in Ebersberg heeft een capaciteit om 25.000 coronatests per dag uit te voeren.

Eerste tests mogen ook in GB uitgevoerd worden

Vanaf maandag zijn de coronatest-stations op volle sterkte en zijn er in totaal 20 locaties waar men zich kan laten testen op Covid-19. Om enorme wachttijden bij de teststations te voorkomen kunnen mensen die vanaf volgende week het circuitgebied van de Red Bull Ring willen betreden, zich ook melden bij een Eurofins Genomics laboratorium in bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Zo kunnen de wachtrijen bij aanvang van de activiteiten op de Red Bull Ring beperkt worden.

De coronatests beperken zich niet alleen tot Formule 1-personeel. Ook het personeel van de Formule 2- en Formule 3-teams moeten zich laten testen. Ook voor deze groep circuitgangers gelden exact dezelfde strenge coronaregels.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.