Medicalcar-bestuurder Alan van der Merwe: "Nog nooit zoveel vuur gezien"

De Grand Prix van Bahrein werd in de eerste ronde stopgezet nadat Haas- coureur Romain Grosjean een dramatische crash meemaakte. De Fransman ontsnapte met tot nog nu toe bekende informatie lichte verwondingen nadat zijn auto een vangrail raakte en in brand vloog. Alan van der Merwe was als een van de eerste aanwezig.

Medicalcar-bestuurder Alan van der Merwe: "Nog nooit zoveel vuur gezien"
© Screenshot | F1.com

Alan van der Merwe, is al sinds 2009 de bestuurder van de medische auto van de FIA, en een van de eersten die op de plaats van de crash van Grosjean arriveerde, hij heeft zojuist gesproken over wat hij heeft meegemaakt: "Het was een grote verrassing. In de 12 jaar dat ik dit werk doe heb ik nog nooit zoveel vuur gezien."

Grosjean stapte zelf uit de auto, wat best verbazingwekkend is na zo'n ongeval. "Alle maatregelen om de veiligheid te verbeteren werkte hand in hand: de halo, vangrails, de veiligheidsgordel. Alles werkte. Als één van deze dingen niet had meegewerkt had dit heel anders af kunnen lopen."

Günther Steiner heeft zojuist met Alan van der Merwe gesproken om hem persoonlijk te bedanken voor de rol die hij heeft gespeeld bij het helpen van Romain Grosjean om uit de benauwde situatie te ontsnappen

De race wordt om 16.45 Nederlandse tijd herstart. Alle coureurs starten in hun oorspronkelijke startpositie.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Crash Romain GrosjeanF1 GP BahreinF1 GP Bahrein 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Romain Grosjean
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.