VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Mclaren's Zak Brown: "Seidl zette een streep door 'de politiek'"

Mclaren's Zak Brown: "Seidl zette een streep door 'de politiek'"
© McLaren F1

McLaren heeft sinds 2018 een metamorfose ondergaan. Na een complete herstructurering binnen de organisatie en het aantrekken van teambaas Andreas Seidl is er veel veranderd bij de Britse renstal.

McLaren heeft te leiden gehad sinds de invoering in 2014 van de hybride V6-turbo's. Na een zeer moeizame periode met Honda, waar het team met nota bene twee wereldkampioenen - Fernando Alonso en Jenson Button - afzakte naar de achterhoede van het veld, maakte McLaren in 2019 een wederopstanding mee.

McLaren maakt sinds 2018 gebruik van de krachtbron van Renault en sloot met dat besluit een dramatische periode af, het werkte gewoon niet tussen McLaren en Honda. Maar niet alleen voor de techniek veranderde er bepaalde zaken. McLaren trok Andreas Seidl aan als teambaas en dat bleek een gouden zet.

Zak Brown zegt dat de nieuwe McLaren-teambaas Andreas Seidl in 2019 een streep zette door 'de politiek'. Brown zegt dat toen hij - na het Ron Dennis-tijdperk - bij McLaren kwam er meerdere kapiteins aan het roer stonden. "Er gebeurde toendertijd veel dingen binnen het bedrijf [McLaren] en onder de aandeelhouders, het was onrustig", aldus Brown tegenover het Spaanse AS.

"Het ontbrak aan duidelijk leiderschap, maar nu heeft een persoon de touwtjes in handen en Andreas [Seidl] doet het echt geweldig", vervolgt de Amerikaan. "Uiteraard was hij niet verantwoordelijk voor de bouw van de auto, want dat was vorig jaar al gebeurd. Maar hij heeft duidelijk leiderschap in de organisatie gebracht, met een eenvoudige structuur, met de betrokkenheid van James Key en Andrea Stella, die allebei een duidelijke taak hebben. Andreas zette een streep door 'de politiek', omdat als het aan duidelijk leiding ontbreekt kan er politiek ontstaan."

"Ook daardoor is er een betere auto ontwikkeld en langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op de juiste plek, en dat is erg belangrijk voor iedere organisatie. We moeten zo snel mogelijk onze slechte periode achter ons laten en de situatie omkeren", aldus Brown.

Natuurlijk heeft het McLaren ook geen windeieren gelegd dat ze in zee zijn gegaan met Carlos Sainz en rookie Lando Norris. Het rijderspaar presteert geweldig op de baan en is aan elkaar gewaagd. Daarnaast kunnen de twee ook naast de baan uitstekend met elkaar door een deur.

Na 2020 gaat McLaren de overstap maken naar de Mercedes, als motorleverancier, maar eerst moet de Britse formatie het nog een jaar doen met de Franse krachtbron van Renault Sport F1.

Door: Ries Boogert1 reactie
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Mozes Kriebel @ 11 dec 2019, 06:32 #17
Ik kan me momenteel geen leukere coureurs voor McLaren voorstellen. Wat een leuk stel is dat, Sainz en Norris.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.