VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

McLaren zeer tevreden over de betrouwbare F1-motor van Renault

McLaren zeer tevreden over de betrouwbare F1-motor van Renault
© Motorsport Images/McLaren F1

Het Formule 1-team van McLaren gebruikt in 2020 nog de Renault-motor, voordat ze overstappen naar een nieuwe motorleverancier. Vaaf 2021 zal de krachtbron van Mercedes achter in de McLaren-bolide ronken. Maar desondanks is de Britse renstal tot op heden zeer tevreden over de betrouwbaarheid van de Franse Formule 1-motor.

Ondanks de overstap naar Mercedes verandert McLaren hun strategie niet. Waar mogelijk zal de Formule 1-renstal uit Woking zoveel mogelijk gebruik maken van eigen middelen. Zo zal de versnellingsbak van Britse makelij blijven. McLaren heeft tegenover Motorsport-Total onthult dat ze zelf de transmissie blijven ontwerpen en fabriceren. "Wat dat betreft, verandert onze strategie niet", benadrukt teambaas Andreas Seidl. "We nemen volgend jaar de Mercedes-motor in gebruik, maar we zijn nooit van plan geweest om een andere transmissie in gebruik te nemen", aldus Seidl. "We blijven onze eigen transmissie blijven maken."

Dat de samenwerking tussen McLaren en Mercedes tot successen kan leiden, is in het verleden al gebleken. Met de hulp van de Duitse autofabrikant werden McLaren-coureurs Mika Häkkinen (1998 en 1999) en Lewis Hamilton (2008) wereldkampioen. In 1998 pakte McLaren ook de constructeurstitel.

Maar dat was toendertijd. Voorlopig moeten McLaren-coureurs Carlos Sainz jr en Lando Norris het nog doen met de Franse F1-motor van Renault. McLaren is erg tevreden over de betrouwbaarheid van Renault. De Franse autofabrikant heeft de betrouwbaarheid in de winterstop flink aangepakt en dat is terug te zien in de voorlopige WK-stand van 2020, waar McLaren beslag heeft gelegd op de derde plek.

Met 41 punten staat McLaren Racing keurig achter Red Bull Racing en Mercedes, die zoals verwacht de titelstrijd leidt. Seidl is tevreden over de Renault-motoren. "De eerste drie races waren 100% betrouwbaar. We hebben alle kwalificaties en races met bijvoorbeeld alle zes de auto's in drie races beëindigd. Het is een goede stap voorwaarts in vergelijking met vorig jaar."

Voor Seidl is dit het bewijs dat zijn team in de winter goed werk heeft geleverd en de auto erg goed heeft ontwikkeld. Hij zegt: "We hebben een goede wintertest gehad in Barcelona, ​​waar we veel kilometers hebben kunnen rijden. En dat werpt nu zijn vruchten af. Dat is dan ook een van de redenen dat we nu punten kunnen scoren. Ik wil daarnaast ook mijn dank uitspreken aan de collega's van Renault. Mede dankzij hun bijdrage zijn we tot nu toe betrouwbaar geweest", aldus Seidl.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.