McLaren-teamlid herstelt voorspoedig na positieve coronatest

McLaren-teamlid herstelt voorspoedig na positieve coronatest
© McLaren F1

Het teamlid van het McLaren F1-team, wiens coronatest positief was, "hersteld voorspoedig en is momenteel vrij van symptomen", zo laat BBC sport weten. Nadat de persoon donderdag positief werd getest op het coronavirus werd de Grand Prix van Australië uiteindelijk werd geannuleerd.

Alle teamleden van het Formule 1-team van McLaren, die eerder naar Australië waren afgereisd, blijven uit voorzorg de komende veertien dagen weg uit de fabriek in Woking. De veertien teamleden die vorige week in nauw contact met de positief op het coronavirus geteste teamlid stonden blijven de komende twee weken in quarantaine in Melbourne. Zij worden bijgestaan door McLaren-racedirecteur Andrea Stella, die zich voor deze taak vrijwillig beschikbaar stelde.

Teammanager Zak Brown liet afgelopen weekend al weten dat het "een moeilijk, maar ook makkelijk" besluit was om het team terug te trekken uit het Australische Grand Prix-weekend. Vooraf hadden de oud-kampioenen al een "draaiboek voor mogelijke scenario's". Zo laat Brown weten in een verklaring. "Dus we wisten wat onze opties waren."

"[Teambaas] Andres [Seidl] en ik waren het er al over eens dat er maar een optie mogelijk was, als iemand binnen het team positief getest zou worden", aldus Zak Brown, die de algemene houding van het hele team prijst. Ook de twee coureurs, Carlos Sainz en Lando Norris, lieten zich van hun beste kant zien, "zij waren uiteraard bezorgd om hun teamleden", aldus teambaas Andreas Seidl. "We moeten hen [Sainz en Norris] fysiek bij de rest van het team weghouden, zelfs ook al mankeren zij zelf niets. Maar ze staan wel continu met elkaar in contact."

De Duitse teambaas van McLaren was ook bijzonder te spreken over de loyaliteit van de andere teams in Melbourne. Omdat McLaren veertien teamleden moest missen schoten de andere teams te hulp om de Britse formatie te helpen met inpakken en opruimen in de paddock op Albert Park Street Circuit. "Dat is de teamgeest van de Formule 1 en de racesport die we een zeer warm hart toedragen", aldus Seidl.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.