VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

McLaren stuurt hoofd aerodynamica op gardening leave

McLaren stuurt hoofd aerodynamica op gardening leave
© Pirelli

McLaren neemt afscheid van Guillaume Cattelani, hoofd aerodynamica en daarmee gaat er het een en ander veranderen in de technische afdeling van het Formule 1-team uit Woking.

Guillaume Cattelani was sinds 2014 betrokken bij McLaren en werkte daarvoor bij Lotus F1 en tussen 2006 en 2012 voor Peugeot in het Le Mans-project als hoofd aerodynamica. Volgens Motorsport.com, is het niet ondenkbaar dat de Franse technicus uiteindelijk naar Haas F1 verkast.

Guillaume's mogelijke betrokkenheid bij de Amerikaanse formatie zou niet verrassend zijn, omdat hij vroeger voor Dallara heeft gewerkt, de ontwerppartner van Haas F1. Hoe lang het gardening leave voor Guillaume Cattelani is en wanneer hij aan de slag kan bij een andere werkgever is niet bekend.

Sinds 2018 hebben er bij McLaren veel veranderingen plaatsgevonden en niet alleen op managementniveau. De Britse renstal houdt er - mede dankzij de nieuwe teambaas Andreas Seidl - een nieuwe filosofie op na: Niet te veel politiek binnen het team.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.