McLaren stuurt hoofd aerodynamica op gardening leave

McLaren neemt afscheid van Guillaume Cattelani, hoofd aerodynamica en daarmee gaat er het een en ander veranderen in de technische afdeling van het Formule 1-team uit Woking.

McLaren stuurt hoofd aerodynamica op gardening leave
© Pirelli

Guillaume Cattelani was sinds 2014 betrokken bij McLaren en werkte daarvoor bij Lotus F1 en tussen 2006 en 2012 voor Peugeot in het Le Mans-project als hoofd aerodynamica. Volgens Motorsport.com, is het niet ondenkbaar dat de Franse technicus uiteindelijk naar Haas F1 verkast.

Guillaume's mogelijke betrokkenheid bij de Amerikaanse formatie zou niet verrassend zijn, omdat hij vroeger voor Dallara heeft gewerkt, de ontwerppartner van Haas F1. Hoe lang het gardening leave voor Guillaume Cattelani is en wanneer hij aan de slag kan bij een andere werkgever is niet bekend.

Sinds 2018 hebben er bij McLaren veel veranderingen plaatsgevonden en niet alleen op managementniveau. De Britse renstal houdt er - mede dankzij de nieuwe teambaas Andreas Seidl - een nieuwe filosofie op na: Niet te veel politiek binnen het team.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.