McLaren schakelt vanaf 2021 terug naar de Mercedes-motoren

McLaren schakelt vanaf 2021 terug naar de Mercedes-motoren
© Pirelli

Het Formule 1-team van McLaren heeft vandaag de geruchtenstroom een halt toegeroepen door te bevestigen dat ze weer gebruik gaan maken van de Mercedes-motoren. Met ingang 2021 zullen er in de bolides van de Britse renstal weer Mercedes-geluiden klinken.

McLaren maakt sinds 2018 gebruik van de motoren van Renault. Na vier jaar ergernis met Honda, besloot de Britse formatie over te schakelen op het product van de Franse autofabrikant. Maar ook dat is niet echt een gelukkig huwelijk, ook al is dat naar verluidt niet de reden dat men overstapt naar Mercedes.

Volgens berichtgeving stapt McLaren van Renault over naar Mercedes, omdat de motoren van de Duitse autofabrikant gewoon goedkoper zijn. Hoe dat mogelijk is, is niet geheel duidelijk. Maar de kwaliteit van de Franse krachtbron laat ook nog steeds te wensen over, en dat speelde natuurlijk ook een grote rol.

Met de overstap wil McLaren hun woorden kracht bijzetten. De Britse formatie is sinds 2018 duidelijk bezig met een opmars en alles lijkt er op dat McLaren F1 weer een team wordt om serieus rekening mee te gaan houden. De deal tussen McLaren F1 en Mercedes-Benz is gemaakt voor een periode van vijf jaar, dus tot en met 2024.

"Deze overeenkomst is een belangrijke stap in onze langetermijnvisie om weer succesvol te zijn in de Formule 1. Mercedes is de standaard, als team en als krachtbron, dus het is logisch dat we een samenwerking met het bedrijf willen aangaan voor de volgende fase van onze reis", aldus McLaren-teammanager Zak Brown.

Mercedes-baas Toto Wolff is ook verheugd dat het tot een overeenkomst is gekomen met McLaren: "Hoewel beide merken een glorieuze geschiedenis delen, gaat het bij deze deal om de toekomst en het leveren van motoren voor de komende jaren. We hopen dat deze langdurige samenwerking een nieuw hoogtepunt wordt voor McLaren."

Met Mclaren F1 levert Mercedes-Benz vanaf 2021 vier teams, inclusief het eigen fabrieksteam. Om meer dan drie teams van motoren te voorzien is toestemming nodig en die is verkregen van het World Motor Sport Council van de FIA.

McLaren maakte eerder al gebruik van de krachtbron van het merk met de ster. Vanaf 1995 tot en met 2014 reed McLaren F1 met Mercedes-motoren. In 1998 won McLaren-Mercedes hun laatste wereldtitel als constructeur. In datzelfde jaar won Mika Häkkinen zijn eerste wereldtitel en herhaalde dat kunstje in 1999. Ironisch genoeg is Mika Häkkinen vandaag - zaterdag 28 september - jarig en 51 jaar geworden.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.