McLaren overtreedt avondklok in een poging wagens in orde te krijgen

McLaren lijkt het maar niet op de rit te krijgen, zo ook vrijdag in Hockenheim niet. In een ultieme poging om de MCL33's van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne te verbeteren heeft het team aan beide wagens tot diep in de nacht gewerkt.

McLaren overtreedt avondklok in een poging wagens in orde te krijgen
©McLaren F1

Om te voorkomen dat teamleden zich het licht uit de ogen werken, heeft de FIA een avondklok ingesteld. Dat betekent dat er tot 01:00 uur aan de auto's gesleuteld mag worden. Daarna mag er per se niet meer gewerkt worden aan de auto's tot 09:00 uur.

McLaren heeft zich afgelopen nacht schuldig gemaakt aan overwerk, dus ook na 01:00 uur is er aan beide wagens gewerkt. Maar de teams krijgen van de FIA per seizoen twee jokers, die ingezet mogen worden in gevallen van nood, zoals bij McLaren momenteel het geval is.

Het Britse Formule 1-team kwam er vandaag dan ook vanaf met een waarschuwing. Het team mag onder bepaalde omstandigheden nog een keer een joker gebruiken om de avondklok te overtreden.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.