McLaren ontslaat ruim een kwart van het personeel

McLaren ontslaat ruim een kwart van het personeel
© McLaren Group

De coronacrisis dwingt McLaren tot het nemen van maatregelen. Een van deze maatregels is het ontslaan van meer dan 25% van het personeel. Feitelijk houdt het in dat er van de 4000 medewerkers 1200 hun baan verliezen. Ook binnen het Formule 1-team vallen klappen. Daar verliezen 70 van de 800 medewerkers hun baan.

Sportautofabrikant McLaren heeft het, net als andere autofabrikanten, erg zwaar vanwege de coronacrisis. Ondanks dat het Britse bedrijf lang heeft geprobeerd om kosten te besparen en ontslagen te voorkomen, is dat niet gelukt. Ruim een kwart van alle medewerkers verliest hun baan.

"Het zijn ongetwijfeld een grote uitdaging voor ons bedrijf, en in het bijzonder voor ons personeel. We willen als efficiënt en duurzaam bedrijf terugkeren, met een duidelijke koers, richting een terugkeer naar groei", aldus McLaren voorzitter Paul Walsh.

Bij McLaren's F1-project verliezen 70 van de 800 mensen hun baan, maar er wordt nog een tweede ontslagronde verwacht. Die zal naar verwachting eind 2020 of begin 2021 plaatsvinden, als McLaren rekening moet gaan houden met het nieuwe budgetplafond van 145 miljoen dollar.

Veel andere teams - in het bijzonder de grote teams zoals Mercedes, Ferrari en Red Bull - zullen gedwongen worden om mensen te ontslaan. In eerste instantie zal geprobeerd worden om de medewerkers onder te brengen bij andere raceklasses waar de teams actief zijn.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.