McLaren niet teleurgesteld, hadden wel meer verwacht van Vandoorne

Hoe lang maakt Stoffel Vandoorne nog deel uit van het team van McLaren? Deze vraag mogen we ondertussen gerust stellen, want de Belg staat zwaar onder druk bij het team uit Woking. De voormalig GP2-kampioen is dit seizoen absoluut geen partij voor zijn teamgenoot, de tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

McLaren niet teleurgesteld, hadden wel meer verwacht van Vandoorne
©McLaren F1

Na de Grand Prix van Hongarije gingen er geruchten rond het paddock dat Vandoorne al voor zijn thuisrace in België vervangen zou worden. Deze zijn ondertussen al verstomd, maar McLaren teambaas Zak Brown wekt niet bepaald de indruk dat Stoffel binnenkort een contractverlenging tegemoet kan zien.

De Amerikaan vertelde het volgende in gesprek met MN: "Bij McLaren zijn we niet teleurgesteld in Stoffel, maar we hadden wel gewild dat hij vaker zijn teamgenoot had verslagen. Dat is voor elk team hetzelfde, je wil teamgenoten altijd ongeveer de helft van de duels zien winnen."

"Dat heeft Stoffel nog niet gedaan, maar ik ga niet zeggen dat ik teleurgesteld in hem ben. Vorig jaar gaven we hem een lastige situatie en dit jaar hebben we hem geen goede auto gegeven. Fernando is door zijn ervaring in staat om zich aan te passen aan dit soort situaties."

McLaren flirt de laatste tijd openlijk met Carlos Sainz. De Spanjaard staat echter nog steeds onder contract bij Red Bull. McLaren-junior Lando Norris lijkt ook hoger op het verlanglijstje van Brown te staan dan Stoffel Vandoorne.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.