McLaren neemt onmiddellijk afscheid van hoofdsponsor

McLaren neemt onmiddellijk afscheid van hoofdsponsor
© McLaren F1

Ongeveer twee weken voordat het weekend voor de Grand Prix van Brazilië van start gaat gaan McLaren F1 en hoofdsponsor Petrobras uit elkaar. President Jair Bolsonaro - van Brazilië - drong er op aan om het contract te ontbinden.

McLaren heeft de samenwerking met de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras met onmiddellijke ingang beëindigd. Vreemd genoeg is gebeurd onder de druk van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die de relatie een paar maanden geleden wilde beëindigen: de sponsoring is te kostbaar voor de overheid, die 64 procent van Petrobras bezit.

Met onmiddellijke ingang de logo's van de auto's verwijderd en daarom niet meer te zien bij de volgende race - en dat gebeurt alleen in Brazilië. Oorspronkelijk werd het partnerschap van McLaren aangekondigd als 'op lange termijn'.

"We hebben veel respect voor hun technische en wetenschappelijke mogelijkheden", zegt McLaren CEO Zak Brown. "Er is geen twijfel dat de ingenieurs van het bedrijf enorme vooruitgang hebben geboekt tijdens de samenwerking, we wensen iedereen bij Petrobras succes."

De oliemaatschappij benadrukt dat ze "zeer tevreden" waren met de gezamenlijke resultaten die geboekt werden in de afgelopen twee jaar en dat het team nog steeds een mogelijkheid ziet voor toekomstige partnerschappen. Ondertussen is McLaren op zoek naar nieuwe sponsors voor het Formule 1-seizoen 2020.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.