McLaren neemt onmiddellijk afscheid van hoofdsponsor

Ongeveer twee weken voordat het weekend voor de Grand Prix van Brazilië van start gaat gaan McLaren F1 en hoofdsponsor Petrobras uit elkaar. President Jair Bolsonaro - van Brazilië - drong er op aan om het contract te ontbinden.

McLaren neemt onmiddellijk afscheid van hoofdsponsor
© McLaren F1

McLaren heeft de samenwerking met de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras met onmiddellijke ingang beëindigd. Vreemd genoeg is gebeurd onder de druk van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die de relatie een paar maanden geleden wilde beëindigen: de sponsoring is te kostbaar voor de overheid, die 64 procent van Petrobras bezit.

Met onmiddellijke ingang de logo's van de auto's verwijderd en daarom niet meer te zien bij de volgende race - en dat gebeurt alleen in Brazilië. Oorspronkelijk werd het partnerschap van McLaren aangekondigd als 'op lange termijn'.

"We hebben veel respect voor hun technische en wetenschappelijke mogelijkheden", zegt McLaren CEO Zak Brown. "Er is geen twijfel dat de ingenieurs van het bedrijf enorme vooruitgang hebben geboekt tijdens de samenwerking, we wensen iedereen bij Petrobras succes."

De oliemaatschappij benadrukt dat ze "zeer tevreden" waren met de gezamenlijke resultaten die geboekt werden in de afgelopen twee jaar en dat het team nog steeds een mogelijkheid ziet voor toekomstige partnerschappen. Ondertussen is McLaren op zoek naar nieuwe sponsors voor het Formule 1-seizoen 2020.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.