VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

McLaren maakt rijders line-up 2020 bekend, Sainz en Norris blijven

McLaren maakt rijders line-up 2020 bekend, Sainz en Norris blijven
© McLaren F1

McLaren Racing heeft voor 2020 de line-up voor het Formule 1-team aangekondigd. De Britse formatie maakt na vier jaren van tegenslag in 2019 voorlopig een zeer goed seizoen mee. De prestaties van Carlos Sainz en rookie Lando Norris liggen hieraan mede ten grondslag. Reden voor McLaren F1 om het duo ook voor het GP-seizoen 2020 vast te leggen.

De verbeterde McLaren-bolide stelde Sainz jr en Norris, die afgelopen winter werden vastgelegd en het duo Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne verving, in staat om optimaal te presteren. Zo goed dat ze momenteel zevende en achtste in het kampioenschap staan, achter de coureurs die voor de topteams rijden. Het Formule 1-team van McLaren staat knap op de vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs.

McLaren heeft voldoende vertrouwen in het huidige rijderspaar om ook in GP-seizoen 2020 met hen een verbintenis aan te gaan. Na 2019 en de hervormingen die binnen de renstal uit Woking hebben plaatsgevonden moet er in 2020 meer stabiliteit zijn. Een van de factoren die stabiliteit brengen is het al vroeg vastleggen en bekendmaken van de rijders line-up, bestaande uit Carlos Sainz en Lando Norris.

"De aankondiging levert het team de continuïteit om verder vooruitgang te blijven boeken. De prestaties van Carlos en Lando spelen een belangrijke rol in de vooruitgang van het team", aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl. "Met hun feedback stelde zij de engineers in staat om de MCL34 door te ontwikkelen en al naar de MCL35 te kijken. Carlos speelde een sleutelrol met zijn ervaring, terwijl Lando de vereisten van de Formule 1 ongelooflijk snel onder de knie kreeg. Hij voelt zich ieder weekend weer comfortabeler."

"Ik ben verheugd dat we zo snel in staat zijn om onze rijders line-up voor 2020, zo vlak voor de Britse Grand Prix, bekend kunnen maken. Zowel Carlos als Lando hebben zich bewezen als racers en hun prestaties lopen parallel met onze weg terug naar de top", aldus teammanager Zak Brown. "Zij hebben een geweldige bijdrage geleverd aan het positieve momentum en het moreel binnen het team, zowel op het circuit als in de fabriek. Zij zijn geweldige ambassadeurs voor het merk McLaren, karakter met een 'onverschrokken voorwaarts mentaliteit'."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.