McLaren maakt rijders line-up 2020 bekend, Sainz en Norris blijven

McLaren Racing heeft voor 2020 de line-up voor het Formule 1-team aangekondigd. De Britse formatie maakt na vier jaren van tegenslag in 2019 voorlopig een zeer goed seizoen mee. De prestaties van Carlos Sainz en rookie Lando Norris liggen hieraan mede ten grondslag. Reden voor McLaren F1 om het duo ook voor het GP-seizoen 2020 vast te leggen.

McLaren maakt rijders line-up 2020 bekend, Sainz en Norris blijven
© McLaren Racing

De verbeterde McLaren-bolide stelde Sainz jr en Norris, die afgelopen winter werden vastgelegd en het duo Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne verving, in staat om optimaal te presteren. Zo goed dat ze momenteel zevende en achtste in het kampioenschap staan, achter de coureurs die voor de topteams rijden. Het Formule 1-team van McLaren staat knap op de vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs.

McLaren heeft voldoende vertrouwen in het huidige rijderspaar om ook in GP-seizoen 2020 met hen een verbintenis aan te gaan. Na 2019 en de hervormingen die binnen de renstal uit Woking hebben plaatsgevonden moet er in 2020 meer stabiliteit zijn. Een van de factoren die stabiliteit brengen is het al vroeg vastleggen en bekendmaken van de rijders line-up, bestaande uit Carlos Sainz en Lando Norris.

"De aankondiging levert het team de continuïteit om verder vooruitgang te blijven boeken. De prestaties van Carlos en Lando spelen een belangrijke rol in de vooruitgang van het team", aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl. "Met hun feedback stelde zij de engineers in staat om de MCL34 door te ontwikkelen en al naar de MCL35 te kijken. Carlos speelde een sleutelrol met zijn ervaring, terwijl Lando de vereisten van de Formule 1 ongelooflijk snel onder de knie kreeg. Hij voelt zich ieder weekend weer comfortabeler."

"Ik ben verheugd dat we zo snel in staat zijn om onze rijders line-up voor 2020, zo vlak voor de Britse Grand Prix, bekend kunnen maken. Zowel Carlos als Lando hebben zich bewezen als racers en hun prestaties lopen parallel met onze weg terug naar de top", aldus teammanager Zak Brown. "Zij hebben een geweldige bijdrage geleverd aan het positieve momentum en het moreel binnen het team, zowel op het circuit als in de fabriek. Zij zijn geweldige ambassadeurs voor het merk McLaren, karakter met een 'onverschrokken voorwaarts mentaliteit'."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.