VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

McLaren in moeilijkheden? 'Historische F1-bolides zijn al verpand'

McLaren in moeilijkheden? 'Historische F1-bolides zijn al verpand'
© McLaren Technology Group

Kort nadat de details bekend werden van de lening die Williams F1 is aangegaan met Michael Latifi, kwam ook het nieuws naar buiten dat McLaren ook een lening wil afsluiten. Hiervoor wil de Britse formatie de historische kampioensauto's als onderpand gebruiken. Maar dat lijkt helemaal niet te kunnen.

Om de coronacrisis te overleven klopte McLaren tevergeefs aan bij de Britse overheid voor een lening van 150 miljoen Britse ponden. De oud-kampioenen moesten dus via een andere weg aan geld te komen. Hierbij werd gedacht aan een hypothecaire lening met als onderpand het Technology Centre en de historische F1-bolides van James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton. Zo melden meerdere media.

Volgens de Financial Times treedt een groep investeerders tegen de plannen van McLaren in verzet. Volgens de investeerders is zijn het Technology Centre en de historische F1-bolides in 2017 al als onderpand gebruikt, toen McLaren voormalig teambaas Ron Dennis uitkocht. Toendertijd werd er 525 miljoen pond opgehaald.

De investeerders hebben het Amerikaanse advocatenkantoor Paul Hastings ingeschakeld om de nieuwe hypothecaire lening van McLaren tegen te houden. Eerder deze week werd het management van McLaren hiervan op de hoogte gebracht. Wordt vervolgd.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.