VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

McLaren gaat juridische stappen ondernemen om te overleven

McLaren gaat juridische stappen ondernemen om te overleven
© McLaren F1

Het water lijkt McLaren inmiddels aan de lippen te staan. De Britse autofabrikant is zwaar getroffen door de Corona-crisis en heeft dringend geld nodig, veel geld. McLaren heeft een bedrag van ongeveer 280 miljoen euro nodig.

McLaren heeft grote financiële problemen en moet alles op alles zetten om het hoofd boven water te houden. Daarom heeft de Britse autofabrikant besloten om juridische stappen te ondernemen om noodzakelijke financiële middelen te kunnen ontvangen. Een dreigend liquiditeitstekort is de boosdoener wat weer een gevolg is van de Corona-pandemie. Op 17 juli moet er hoe dan ook een nieuwe financiering rond zijn.

Enkele weken geleden volgde het slechte nieuws dat 1200 medewerkers van McLaren op straat gezet zouden worden. Om grotere drama’s te voorkomen zijn leningen cruciaal voor het legendarische merk. De leningen zouden betrekking hebben op zowel de fabriek als de klassieke bolides van McLaren.

Het hoofdkwartier van de onderneming is een paar honderd miljoen pond waard en ook de klassieke bolides kennen een prijskaartje van dezelfde categorie. Een klein probleem voor McLaren is dat het pand en de auto’s al als onderpand dienen. Investeerders beweren dit op basis van de uitkoopregeling van voormalig topman Ron Dennis.

In maart hebben de aandeelhouders bijna 300 miljoen pond geïnvesteerd in McLaren. McLaren geeft aan dat het geld al is uitgegeven tijdens de pandemie. Rechtszaken hebben aangetoond dat McLaren flink getroffen is door de huidige omstandigheden.

Niet alleen de productie is stilgelegd of in ieder geval flink beperkt, maar ook de autodealers zijn tijdelijk gesloten. Het gebrek aan sponsorgeld is tevens een obstakel voor McLaren. De inkomsten zijn een stuk lager, maar de kosten ten aanzien van de veiligheidsprotocollen vinden wel doorgang.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.