McLaren F1 maakt sinds "vele jaren" een goede start mee

McLaren F1 maakt sinds "vele jaren" een goede start mee
© McLaren F1

McLaren deed het vorige week tijdens de eerste testweek in Barcelona erg goed. Volgens teambaas Andreas Seidl is het de beste start van het seizoen sinds "vele jaren". McLaren heeft volgens de Duitse teambaas van al de nodige updates gepland voor de tweede testweek op Circuit de Catalunya.

McLaren komt in de tweede testweek in Barcelona met enkele updates. Het Formule 1-team van McLaren eindigde vorig seizoen als vierde, achter de 'grote drie' en kon zelfs Renault F1 achter zich laten. Na de eerste testweek in Barcelona is McLaren-teambaas Andreas Seidl erg tevreden, met de verrichtingen van zijn Formule 1-team. "We zijn - om meerdere redenen - echt heel, heel erg blij met de vooruitgang in de eerste week", aldus Seidl tegenover Motorsportweek.

"Als je alleen al naar het aantal ronden - wat we hebben kunnen afleggen - kijkt, we hebben erg veel vertrouwen in de betrouwbaarheid", gaat de Duitser verder. "Het is veruit de beste start die we - als team - vele, vele jaren hebben meegemaakt. Het is een grote beloning voor het team en laat zien dat het harde werken wordt beloond."

"Ik ben bijzonder blij dat we al onze 'hokjes' [op de checklist] hebben kunnen afvinken en ons hele testprogramma hebben kunnen afwerken. Zonder de betrouwbaarheid hadden we dit niet voor elkaar gekregen", aldus Seidl, die ook laat weten dat McLaren zich niet heeft gefocust op snelle rondetijden.

"We houden ons voornamelijk met onszelf bezig en letten hierbij niet op rondetijden. We ontvangen continu nieuwe onderdelen om te verbeteren. De auto voldoet tot nu toe aan alle verwachtingen. Dus het is mooi om te weten dat de correlatie - tussen de simulatie en de realiteit - goed werkt en op elkaar aansluit. "Het is nog vroeg dag, maar het gaat voorlopig goed en we lijken de goede kant op te gaan", aldus Seidl.

Aanstaande woensdag begint de tweede testweek, als voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen, op Circuit de Catalunya in Barcelona.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.