VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

McLaren en Honda beëindigen samenwerking

McLaren en Honda beëindigen samenwerking
Foto: Fernando Alonso (McLaren) - Bron: Pirelli Media

McLaren en Honda zijn tot een akkoord gekomen om de samenwerking tussen beiden voortijdig te beëindigen. McLaren gaat met ingang van 2018 gebruik maken van de Renault-krachtbron, zo meldt Autosport. McLaren heeft met Renault een driejarige overeenkomst gesloten.

Na bijna drie jaar eindeloos proberen is het huwelijk tussen McLaren en Honda voortijdig tot een einde gekomen. Het hing al maanden in de lucht, maar de laatste weken werden de vermoedens steeds sterker. Vandaag ging dan eindelijk de spreekwoordelijke kogel door de kerk.

McLaren gaat met ingang van 2018 gebruik maken van de zelfde krachtbron als die van Renault en Red Bull Racing. De deal tussen McLaren en Renault houdt voor Toro Rosso in dat het zusterteam van Red Bull Racing vanaf volgend haar gebruik gaat maken van de Honda-krachtbron.

Nu McLaren met Renault in zee gaat zijn de kansen dat Fernando Alonso alsnog bij McLaren bijtekent groter geworden. De Spanjaard heeft altijd gezegd dat hij de kans wil hebben om mee te strijden voor de podiumplekken. Met een Renault-motor kan dat, zo heeft Daniel Ricciardo dit jaar meerdere malen aangetoond.

Door de overeenkomst tussen McLaren, Renault, Toro Rosso en Honda is er voor Spanjaard Carlos Sainz jr een opening gekomen om over te stappen naar het fabrieksteam van Renault Sport. Wanneer de Spanjaard de overstap exact maakt is niet bekend. Mogelijk stapt Sainz al in Maleisië in de Renault RS17, maar dat is nog onzeker.

Wat wel zeker is, is dat Carlos Sainz jr vanaf 2018 de teamgenoot is van Nico Hülkenberg. Ook is nog niet bekend, mocht Sainz al in Maleisië voor Renault gaan rijden, wie de plek van de Spanjaard bij Toro Rosso opvult in de laatste zes races van de Formule 1 kalender. Een naam die steeds weer wordt genoemd is die van Pierre Gasly, de reservecoureur van Red Bull Racing en Toro Rosso.

Wat er met huidige Renault-rijder Jolyon Palmer gaat gebeuren is nog onzeker. Maar zijn naam is wel al in verband gebracht met McLaren voor 2018.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.