McLaren door de techniek in de steek gelaten op Spa

Ongeloof bij McLaren. Zij zagen rookie Lando Norris die de hele race vijfde reed in de laatste ronde uitvallen en dus geen punten. Hij eindigde nog wel op een elfde plaats. Zijn teamgenoot Carlos Sainz jr. haalde de finish ook niet. Hij viel uit in de tweede ronde.

McLaren door de techniek in de steek gelaten op Spa
© McLaren F1

Norris had een wereldstart en ging van startplek elf direct naar plaats vijf. Die plek gaf hij de gehele race niet meer uit handen, tot de laatste ronde. De rookie reed eenzaam en alleen zijn race en leek zonder problemen de eindstreep te halen, maar niets was minder waar. Een paar ronden voor het einde was daar dan paniek vanuit de cockpit van de Brit die klaagde over een 'weird lock-out'. Het team kon in eerste instantie niets vinden, maar even later viel hij uit met motorproblemen.

Het enige wat de jonge Brit meeneemt uit de Grand Prix van België is de titel 'Driver of the Day', want dat wel het minste van hij verdiend had.

Jarige job Carlos Sainz jr. had een dramatische start, had contact en moest direct naar binnen onder een safety-car situatie veroorzaakt door Räikkönen en Verstappen. Direct daarna werd hij de baan op weer opgestuurd, maar het leed was al geleden. Hij zette zijn auto neer in de chicane met de mededeling dat hij geen vermogen meer had. Dat zorgde ervoor dat de safety car wat langer buiten bleef.

Norris: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb een bepaald wordt heel hard geschreeuwd. Ik ben erg teleurgesteld, want dit gebeurt te vaak dit seizoen. Het zag er zo goed uit." Het is een race van jammer maar helaas geworden. Volgende week nieuwe race, nieuwe kansen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.