VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

McLaren door de techniek in de steek gelaten op Spa

McLaren door de techniek in de steek gelaten op Spa
© McLaren F1

Ongeloof bij McLaren. Zij zagen rookie Lando Norris die de hele race vijfde reed in de laatste ronde uitvallen en dus geen punten. Hij eindigde nog wel op een elfde plaats. Zijn teamgenoot Carlos Sainz jr. haalde de finish ook niet. Hij viel uit in de tweede ronde.

Norris had een wereldstart en ging van startplek elf direct naar plaats vijf. Die plek gaf hij de gehele race niet meer uit handen, tot de laatste ronde. De rookie reed eenzaam en alleen zijn race en leek zonder problemen de eindstreep te halen, maar niets was minder waar. Een paar ronden voor het einde was daar dan paniek vanuit de cockpit van de Brit die klaagde over een 'weird lock-out'. Het team kon in eerste instantie niets vinden, maar even later viel hij uit met motorproblemen.

Het enige wat de jonge Brit meeneemt uit de Grand Prix van België is de titel 'Driver of the Day', want dat wel het minste van hij verdiend had.

Jarige job Carlos Sainz jr. had een dramatische start, had contact en moest direct naar binnen onder een safety-car situatie veroorzaakt door Räikkönen en Verstappen. Direct daarna werd hij de baan op weer opgestuurd, maar het leed was al geleden. Hij zette zijn auto neer in de chicane met de mededeling dat hij geen vermogen meer had. Dat zorgde ervoor dat de safety car wat langer buiten bleef.

Norris: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb een bepaald wordt heel hard geschreeuwd. Ik ben erg teleurgesteld, want dit gebeurt te vaak dit seizoen. Het zag er zo goed uit." Het is een race van jammer maar helaas geworden. Volgende week nieuwe race, nieuwe kansen.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.