McLaren-CEO Zak Brown prijst het McLaren F1-rijderspaar

McLaren-CEO Zak Brown prijst het McLaren F1-rijderspaar
© McLaren F1

Het Formule 1-team van McLaren staat aan de vooravond van een spannend seizoen. Lukt het de renstal uit Woking om in 2020 het gat met de topteams verder te verkleinen, of zelfs helemaal te laten verdwijnen?

In 2019 slaagden Carlos Sainz en Lando Norris erin om tweemaal zoveel punten te scoren dan Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne in 2018 deden. Een enorme sprong voorwaarts, zo mag 2019 voor McLaren F1 wel genoemd worden. "We konden het nauwelijks geloven, na een zeer zware periode", zegt Zak Brown tegenover Motorsport-Magazin. ", maar het is ons gelukt en het geweldige resultaat is waar we op gehoopt hebben."

De prestatie is volgens McLaren-CEO Zak Brown mede te danken aan de groep mensen waar het McLaren F1-team uit bestaat. Maar de progressie is ook te danken aan de twee coureurs van de oud-kampioenen. Brown draagt het McLaren-rijderspaar op handen. "Hij [Carlos Sainz] is snel en een sterkte racer. Het is geweldig om met hem samen te werken", aldus de Amerikaan, die ook Lando Norris de hemel in prijst. "Lando was de jongste Britse coureur in de Formule 1", vertelt Brown over de twintigjarige Brit. "We wisten wel dat hij snel zou zijn, maar hij reed ook als een ervaren en volwassen coureur."

Wat betreft het aanstaande GP-seizoen 2020 gelooft Zak Brown voor het team opnieuw op stappen voorwaarts. "De regels zullen in 2020 niet veel veranderen. Dus ons doel is om beetje bij beetje te blijven verbeteren. Maar daarvoor hebben we nog veel werk te doen. Vorig jaar begonnen we met een achterstand van 1,5 seconde [t.o.v. pole position] en uiteindelijk wisten we - aan het eind van het seizoen - terug te brengen naar een achterstand van 0,8 seconde. We hebben nog steeds een gat wat we moeten dichten."

De dynamiek, zoals die in de succesvolle jaren - voor het hybride tijdperk - aanwezig was, zit er bij McLaren weer goed in. De herstructurering van McLaren Racing heeft zijn vruchten afgeworpen en de gang naar de top van het Formule 1-veld is ingezet. Of McLaren in 2020 al de top-drie teams kan bedreigen of in aanmerking kan komen voor een of meer podiums is afwachten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.