Max Verstappen's COVID19-test komt negatief terug

Max Verstappen is woensdag getest op COVID19 en zijn test kwam later die dag negatief terug. Goed nieuws, want de Nederlander stond zondag op het podium met zijn teamgenoot Alex Albon en Lewis Hamilton. En de laatste testte maandag positief op het ziekmakende virus.

Max Verstappen's COVID19-test komt negatief terug
© Screenshot Facebook | Hamilton en Verstappen geven elkaar na de GP van Bahrein de boks en aan de rechterkant van afbeelding staat een (oudere) afbeelding van Red Bull-teambaas Christian Horner, die met een pijnlijk gezicht 'toekijkt'.

Afgelopen zondag stonden Max Verstappen, Alexander Albon en Lewis Hamilton op het podium na de Grand Prix van Bahrein. Hamilton won, Verstappen werd tweede en de derde plaats viel in de schoot van Albon. Het drietal feliciteerde elkaar met een zogenaamde boks - waarbij je met gebalde vuist elkaar aantikt.

Nadat maandag duidelijk werd dat Lewis Hamilton gesmet was met COVID19 ontstonden er theorieën dat Max Verstappen ook besmet zou kunnen zijn, omdat hij ook een boks (met ontblootte vuist) gaf aan Hamilton. Al snel gingen er lollige plaatjes rond op de sociale kanalen.

Lees hieronder verder

Nu Max Verstappen negatief getest heeft op COVID19 is het nog niet uitgesloten dat hij definitief niet besmet is met het virus. Ook Lewis Hamilton testte voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein negatief, terwijl hij contact had gehad met iemand die achteraf ook besmet bleek te zijn.

Coureurs moeten zich volgens het strenge protocol van de Formule 1 en FIA iedere vier dagen laten testen, maar mogelijk wordt Max Verstappen voordat de Grand Prix van Sakhir begint nogmaals getest op COVID19.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonCoronavirusCOVID19F1 GP Bahrein 2020F1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Lewis HamiltonMax Verstappen
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.