Max Verstappen zoekt "betere balans" in Abu Dhabi

Max Verstappen reed in VT1 de tweede tijd en moest in VT2 genoegen nemen met de vijfde plek op de tijdenlijst. Desondanks was hij niet helemaal, maar wel een beetje tevreden over het verloop van de ontwikkelingen op vrijdag.

Max Verstappen zoekt "betere balans" in Abu Dhabi
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Op zich wel redelijk goed", vertelt Max Verstappen in Ziggo Sport Formule 1 Café aan Olav Mol, die hem gevraagd had hoe zijn vrijdag verlopen was. "We hebben alles kunnen doen wat we wilden. Maar Mercedes ziet er gewoon sterk uit, maar dat is altijd wel op dit circuit. Ze hebben heel veel grip aan de achterkant en dan heb je hier ook nodig", aldus Verstappen.

Het luistert wat de grip aan de achterkant en de balans op Yas Marina allemaal erg nauw. Zo vertelt de Red Bull-coureur. "Dus wij zijn een beetje aan het kijken wat we kunnen doen, om de balans iets beter voor elkaar te krijgen. Het gaat allemaal om kleine dingen, want het zijn allemaal langzame bochten en als het dan niet helemaal klopt, dan verlies je ook meteen heel veel tijd. Maar ik zie het wel positief in."

Op de snelle rondetijden van Valtteri Bottas reageert Verstappen nuchter: "Hij heeft een nieuwe motor en hij hoeft 'm alleen dit weekend te gebruiken, dus dan kun je hem meteen helemaal opendraaien. Dus ik kijk iets meer naar de tijden van Lewis [Hamilton] en daar zitten we ongeveer 0,25 seconde vanaf, dus dat is op zich niet zo heel verkeerd."

Over de bochten op Yas Marina, die 'off-camber' zijn, zegt Verstappen het volgende: "Het luistert allemaal heel erg nauw en helaas, het is hier niet anders. Ik heb het ook liever zoals in Brazilië, maar dat is voor iedereen hetzelfde. We moeten gewoon zorgen dat we iets betere balans krijgen", aldus de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

Morgen is het dus van groot belang dat Red Bull en Max Verstappen de balans van de RB15 helemaal op orde krijgen, want alleen dan kan hij een bedreiging vormen voor Lewis Hamilton en de Ferrari-coureurs. Valtteri Bottas speelt geen rol, want de Fin heeft een enorme gridstraf en zal vanaf de laatste startrij of vanuit de pitstraat aan de race op zondag beginnen.

De derde vrije training begint zaterdag om 11:00 uur Nederlandse tijd. De laatste vrije training wordt gevolgd door de kwalificatie, die om 14:00 uur begint.

UITSLAG VT2 GP ABU DHABI

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.