VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Max Verstappen zoekt "betere balans" in Abu Dhabi

Max Verstappen zoekt "betere balans" in Abu Dhabi
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen reed in VT1 de tweede tijd en moest in VT2 genoegen nemen met de vijfde plek op de tijdenlijst. Desondanks was hij niet helemaal, maar wel een beetje tevreden over het verloop van de ontwikkelingen op vrijdag.

"Op zich wel redelijk goed", vertelt Max Verstappen in Ziggo Sport Formule 1 Café aan Olav Mol, die hem gevraagd had hoe zijn vrijdag verlopen was. "We hebben alles kunnen doen wat we wilden. Maar Mercedes ziet er gewoon sterk uit, maar dat is altijd wel op dit circuit. Ze hebben heel veel grip aan de achterkant en dan heb je hier ook nodig", aldus Verstappen.

Het luistert wat de grip aan de achterkant en de balans op Yas Marina allemaal erg nauw. Zo vertelt de Red Bull-coureur. "Dus wij zijn een beetje aan het kijken wat we kunnen doen, om de balans iets beter voor elkaar te krijgen. Het gaat allemaal om kleine dingen, want het zijn allemaal langzame bochten en als het dan niet helemaal klopt, dan verlies je ook meteen heel veel tijd. Maar ik zie het wel positief in."

Op de snelle rondetijden van Valtteri Bottas reageert Verstappen nuchter: "Hij heeft een nieuwe motor en hij hoeft 'm alleen dit weekend te gebruiken, dus dan kun je hem meteen helemaal opendraaien. Dus ik kijk iets meer naar de tijden van Lewis [Hamilton] en daar zitten we ongeveer 0,25 seconde vanaf, dus dat is op zich niet zo heel verkeerd."

Over de bochten op Yas Marina, die 'off-camber' zijn, zegt Verstappen het volgende: "Het luistert allemaal heel erg nauw en helaas, het is hier niet anders. Ik heb het ook liever zoals in Brazilië, maar dat is voor iedereen hetzelfde. We moeten gewoon zorgen dat we iets betere balans krijgen", aldus de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

Morgen is het dus van groot belang dat Red Bull en Max Verstappen de balans van de RB15 helemaal op orde krijgen, want alleen dan kan hij een bedreiging vormen voor Lewis Hamilton en de Ferrari-coureurs. Valtteri Bottas speelt geen rol, want de Fin heeft een enorme gridstraf en zal vanaf de laatste startrij of vanuit de pitstraat aan de race op zondag beginnen.

De derde vrije training begint zaterdag om 11:00 uur Nederlandse tijd. De laatste vrije training wordt gevolgd door de kwalificatie, die om 14:00 uur begint.

UITSLAG VT2 GP ABU DHABI

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.