Max Verstappen ziet mogelijkheden voor de race op zondag

Max Verstappen denkt dat er mogelijkheden zijn in de race voor de Grand Prix van België, dit ondanks dat Ferrari schijnbaar erg snel is. Het wordt op zondag een stuk frisser en volgens de sterrijder van Red Bull Racing zou dat wel eens als een voordeel kunnen uitpakken.

Max Verstappen ziet mogelijkheden voor de race op zondag
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Met de motormodus die we reden [op vrijdag], zagen de long runs er goed uit. In de kwalificatie zie je dat Ferrari een niet normaal vermogen kan gebruiken, die zijn sowieso lastig te verslaan. Ik hoop alleen dat we in de kwalificatie dicht bij Mercedes kunnen staan en dan zijn er in de wedstrijd denk ik wel mogelijkheden", aldus Max Verstappen tegenover Ziggo's Formule 1-verslaggever Olav Mol.

Terwijl de temperatuur op zaterdag nog richting de 18 graden gaat wordt het zondag niet warmer van 17 graden. En dat zou wel eens voordelig kunnen uitpakken volgens Verstappen. "Als het kouder is op zaterdag en warmer op zondag is dat een groter probleem dan andersom. In de afstelling moeten we nu in de kwalificatie iets conservatiever zijn, omdat het zo warm is en de banden veel warmer worden. En dat komt op de zondag dan wat beter uit want je hebt toch nog wel wat dingen op het stuur waardoor je als je wat teveel onderstuur zou hebben dat er uit zou kunnen halen."

Naast de lage temperatuur op zondag is de kans op een kleine regenbui ook aanwezig. Volgens diverse weerstations regent het een uur voordat de race op zondag begint en valt er rond de 0,3 mm regen. Dat houdt in dat de baan nat is en niet zo maar zal opdrogen. Voorlopig is er nog niets zeker, maar de kans op regen is aanwezig.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET