VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Max Verstappen wist na de eerste run in Q3 dat het goed zat

Max Verstappen wist na de eerste run in Q3 dat het goed zat
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen scoorde zaterdagavond pole position tijdens de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix. Met een rondetijd van 1:07.508 was de Nederlandse sterrijder van Red Bull iedereen ruimschoots te snel af.

Tijdens de eerste run in Q3 wist Max Verstappen al dat hij echt voor pole kon gaan. Nadat hij tijdens die run een fout maakte in bocht 9 en desondanks dat momentje liet hij toch de snelste tijd noteren. "Vanaf dat moment wist ik dat het goed zat", aldus Max Verstappen voor de camera van Ziggo Sport.

"Vooral Q2 ging heel goed, nou ja, Q1 ook wel. In Q2 voelde de auto heel goed aan. Maar in Q3 werd de baan iets koeler en toen kreeg ik iets meer last van overstuur. Maar uiteindelijk was het allemaal goed genoeg en dan weet je dat het heel goed zit."

Een belangrijke stap is volgens Verstappen gemaakt tussen VT3 en de kwalificatie. "Het ging in de derde training al goed, maar er waren nog een paar kleine dingen die beter konden en tijdens de kwalificatie was het allemaal heel sterk."

Voor de race is Verstappen ook optimistisch. "Met de snelheid die we nu hebben, moet dat gewoon goed zitten. We moeten gewoon zorgen dat de banden heel blijven", aldus een tevreden Max Verstappen.

De race in São Paulo start zondagavond om 18:10 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.