Max Verstappen wil op Monza wel vóór Gasly kwalificeren

Max Verstappen heeft in het GP-weekend van Italië de beschikking over de grootste motorupgrade van Honda. Door de nieuwe Honda-motor verhuist de Nederlander wel naar achteren op de grid van zondag. Als het even kan wil Verstappen wel voor Pierre Gasly van start gaan.

Max Verstappen wil op Monza wel vóór Gasly kwalificeren
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is erg te spreken over zijn nieuwe motor, de Spec 4-motor van Honda. Vrijdag voelde alles erg goed aan, zo liet de Red Bull-rijder weten. En tijdens de derde vrije training liet Verstappen zelfs een tweede tijd op de tijdenlijst achter. Het ziet er goed uit voor Max Verstappen.

Zaterdagavond liet Verstappen al weten dat het allemaal oké is met zijn nieuwe Honda-motor. "Alles werkte best wel goed. Je merkt dat er meer vermogen in zit, alleen je rijdt dan nu niet in de standen waar dat echt zichtbaar is. Alleen we weten dat er meer vermogen in zit, dus dat moet er dan uitkomen."

Met de ingebruikname van de nieuwe Honda Spec 4-motor overtreedt hij de spelregels. Er zijn drie motoren per seizoen per coureur toegestaan en nu staat hij op het punt om zijn vierde motor in gebruik te nemen. Maar daarover ligt de Red Bull-coureur niet wakker. Monza leent zich voor Red Bull Racing uitstekend om een gridstraf te incasseren.

Wat betreft zijn deelnamen aan de kwalificatie op Monza is Verstappen kort en nuchter. "Het ligt er een beetje aan wie doordringt naar Q3. Gasly heeft ook een penalty en daar wil je wel voor staan. Iedereen die namelijk achteraan moet starten die moet eigenlijk kwalificeren, want dat bepaalt uiteindelijk de startpositie."

De kwalificatie wordt zaterdagmiddag om 15:00 uur verreden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.