Max Verstappen wil in 2020 voor de titel gaan

Max Verstappen laat er geen gras over groeien en lijkt een goed gevoel te hebben over zijn kansen op de wereldtitel voor het GP-seizoen 2020. De basis wordt volgens de Nederlander in 2019 gelegd.

Max Verstappen wil in 2020 voor de titel gaan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds dit seizoen maakt Red Bull Racing gebruik van de Japanse krachtbron van Honda. Na een scheiding van Renault, beleeft de Oostenrijkse renstal hier en daar successen. Maar het Formule 1-team uit Milton Keynes kan nog geen wereldkampioen produceren. En dat is natuurlijk - in het overgangsjaar - logisch.

Toch greep Max Verstappen al tweemaal, in Oostenrijk en Duitsland, de overwinning. Na de zomerstop is het altijd Red Bull Racing geweest die tijdens de 'ontwikkelingsrace' een inhaalslag maakte. Maar dat is dit jaar niet het geval. Ferrari maakt grote stappen en zelfs Mercedes heeft hiermee te maken, dus Red Bull ook.

Toch denkt de Oostenrijkse renstal zich wel degelijk te kunnen meten met de nieuwe wereldkampioen; Mercedes AMG F1.

Tegenover YahOO! Sports verklaart Max Verstappen: "We hebben ons [na de zomerstop] niet zoveel verbeterd als dat we voor ogen hadden, maar vergeleken met Mercedes hebben we wel terrein geboekt."

"Maar vergeleken Ferrari hebben we ons absoluut niet verbeterd. We moeten flink aan de bak en proberen te leren en ons te verbeteren voor volgend jaar", vervolgt de Nederlander. "Ook wat de motor betreft kunnen we nog een stuk beter, dat is geen geheim Dat mag geen geheim zijn en dat weet iedereen ook."

"Ik heb nooit verwacht dat we dit jaar voor de titel konden gaan. Dar was nooit een realistisch doel, als je met een nieuwe (motor)partner werkt, tenzij deze partner zich in de afgelopen tijd heeft bewezen. We bevinden ons nog in de opbouw-fase en proberen er het maximale uit te halen", aldus de Nederlandse sterrijder van Red Bull Racing.

"We hebben - tijdens dit seizoen - tijdens enkele races iets van het potentieel kunnen laten zien, dus nu is het van groot belang dat we samen komen en volgend seizoen iets moois gaan bereiken.

Lees ook: Column: Het gaat helemáál niet zó slecht met Red Bull-HondaFormule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.