VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Max Verstappen wil in 2020 voor de titel gaan

Max Verstappen wil in 2020 voor de titel gaan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen laat er geen gras over groeien en lijkt een goed gevoel te hebben over zijn kansen op de wereldtitel voor het GP-seizoen 2020. De basis wordt volgens de Nederlander in 2019 gelegd.

Sinds dit seizoen maakt Red Bull Racing gebruik van de Japanse krachtbron van Honda. Na een scheiding van Renault, beleeft de Oostenrijkse renstal hier en daar successen. Maar het Formule 1-team uit Milton Keynes kan nog geen wereldkampioen produceren. En dat is natuurlijk - in het overgangsjaar - logisch.

Toch greep Max Verstappen al tweemaal, in Oostenrijk en Duitsland, de overwinning. Na de zomerstop is het altijd Red Bull Racing geweest die tijdens de 'ontwikkelingsrace' een inhaalslag maakte. Maar dat is dit jaar niet het geval. Ferrari maakt grote stappen en zelfs Mercedes heeft hiermee te maken, dus Red Bull ook.

Toch denkt de Oostenrijkse renstal zich wel degelijk te kunnen meten met de nieuwe wereldkampioen; Mercedes AMG F1.

Tegenover YahOO! Sports verklaart Max Verstappen: "We hebben ons [na de zomerstop] niet zoveel verbeterd als dat we voor ogen hadden, maar vergeleken met Mercedes hebben we wel terrein geboekt."

"Maar vergeleken Ferrari hebben we ons absoluut niet verbeterd. We moeten flink aan de bak en proberen te leren en ons te verbeteren voor volgend jaar", vervolgt de Nederlander. "Ook wat de motor betreft kunnen we nog een stuk beter, dat is geen geheim Dat mag geen geheim zijn en dat weet iedereen ook."

"Ik heb nooit verwacht dat we dit jaar voor de titel konden gaan. Dar was nooit een realistisch doel, als je met een nieuwe (motor)partner werkt, tenzij deze partner zich in de afgelopen tijd heeft bewezen. We bevinden ons nog in de opbouw-fase en proberen er het maximale uit te halen", aldus de Nederlandse sterrijder van Red Bull Racing.

"We hebben - tijdens dit seizoen - tijdens enkele races iets van het potentieel kunnen laten zien, dus nu is het van groot belang dat we samen komen en volgend seizoen iets moois gaan bereiken.

Lees ook: Column: Het gaat helemáál niet zó slecht met Red Bull-Honda

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.