Max Verstappen: "We hebben flinke vooruitgang geboekt"

GP-seizoen 2019 was een "jaar van leren" voor Red Bull-Honda, zo laat Max Verstappen weten. Eerder leek het erop dat de Nederlander onder zijn contract voor 2020 uit wilde komen, maar nu klinkt hij opgetogen over het komende seizoen.

Max Verstappen: "We hebben flinke vooruitgang geboekt"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de races voor de zomerstop leek er geen maat te staan op Red Bull-Honda en Max Verstappen. Er werd gewonnen en in Hongarije pakte Verstappen zelfs zijn eerste pole position. Dit alles zorgde voor valse verwachtingen, want na de zomerstop was Red Bull-Honda nog slechts een schaduw van zichzelf, voor de zomerstop.

Maar nu lijkt er voor Max Verstappen licht aan het eind van de tunnel te schijnen. Tijdens het sponsorevenement Exact Live liet Verstappen het volgende weten: "We hebben al enkele mooie resultaten behaald, maar nu willen we de volgende stap zetten en in 2020 voor de wereldtitel te gaan."

"Dit [2019] was een jaar van leren met Honda en we hebben flinke vooruitgang geboekt. Iedereen binnen het team is zeer gemotiveerd en wil winnen", aldus Verstappen.

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner is het daarmee eens en zegt dat de huidige vorm van Red Bull-Honda "een goed voorteken" is voor 2020. "De regelgeving blijft zo goed als hetzelfde, dus alles wat we in dit jaar hebben geleerd, nemen we mee naar 2020."

"We hebben altijd gezegd dat 2019 een overgangsjaar was en het is goed verlopen", vervolgt Horner. "We kunnen Honda alleen maar feliciteren met hun vooruitgang. Met een beetje meer geluk, hadden we een paar races meer kunnen winnen. Nu nemen we ons momentum mee naar 2020. Mercedes is nog steeds de benchmark, maar het voelt alsof het hele veld dichterbij komt", aldus Horner.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.