Max Verstappen vindt 25 races per GP-seizoen te veel

Max Verstappen vindt 25 races per GP-seizoen te veel
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen denkt dat maximaal 20 races per seizoen op de belangrijkste circuits ideaal en voldoende zou zijn. De door de sport beoogde 25 races per GP-seizoen is in de ogen van de Red Bull-coureur gewoon te veel.

Ook al liet FIA-president Jean Todt zich kortgeleden nogal bot uit over mensen die klaagden over het groeiende aantal races op de F1-kalender, toch wil de Fransman dat de focus voorlopig ligt op de 22 races die op de huidige kalender staan. Aan de andere kant hebben de eigenaren van de Formule 1 er echter nooit een geheim van gemaakt om langzaam maar zeker richting 25 races per GP-seizoen te gaan.

Volgens velen die werkzaam zijn in de Formule 1, waaronder coureurs en teambazen, zijn 25 races per seizoen gewoonweg te veel gevraagd. Ook Max Verstappen behoort tot de groep tegenstanders. In gesprek met Auto Zeitung vertelt Verstappen: "[25 races is] overduidelijk te veel. Het zou beter zijn om alleen te focussen op de meest historische, grootste en belangrijkste evenementen, en daarnaast zou 20 races voldoende zijn."

Verstappen vindt het ook erg jammer dat de Grand Prix van Duitsland niet meer op de kalender staat. "Ik heb er ook in de Formule 3 gereden en heb er mooie herinneringen", aldus Verstappen, die in 2019 de chaotische regenrace op Hockenheimring won. "Duitsland heeft zo'n lange Formule 1-geschiedenis. Het is echt een groot verlies voor de Formule 1."

Ondanks dat er dit jaar een recordaantal van 22 races op de F1-kalender staat, kan Verstappen er natuurlijk niet rouwig om zijn dat de Grand Prix van Nederlander na vijfendertig jaar terugkeert op de kalender. "Het wordt een in oranje gedompeld spektakel, een druk en hectisch weekend. Ik denk dat veel fans voor het eerst een grand prix in levenden lijve gaan meemaken", aldus Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.