Max Verstappen verlengde met Red Bull op 'ideaal' moment

Max Verstappen ondertekende begin januari van dit jaar een nieuwe overeenkomst en verlengde daarmee zijn contract voor drie jaar bij Red Bull. Achteraf gezien was dat een goede zet, gezien de huidige coronacrisis.

Max Verstappen verlengde met Red Bull op 'ideaal' moment
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Jos Verstappen sprak met De Telegraaf over het huidige Formule 1-seizoen, waarin niemand nog weet hoe de vlag er bij hangt. "Als je in deze situatie [coronacrisis, red.] over een nieuw contract moet onderhandelen leidt dat toch wat af", aldus de vader van Max Verstappen. De Formule 1 staat er momenteel niet ideaal voor, gezien de onzekere situatie rond het coronavirus.

Het seizoen moet dus nog beginnen en het heeft er veel van weg dat de seizoensopener in Oostenrijk, het circuit van Red Bull, gaat plaatsvinden. Max Verstappen heeft al meermaals laten weten dat hij zich helemaal thuis voelt bij de Oostenrijkse renstal, iets wat vader Jos beaamt. "We zijn heel blij bij Red Bull en ik denk echt dat we er dit jaar dichter bij zitten dan voorheen. Maar toch blijft het nog koffiedik kijken. We waren erg positief en dat zijn we nog steeds", aldus Verstappen senior.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

'Mooi dat Hamilton nerveus wordt van Max'

Ook al wil Lewis Hamilton het zelf niet toegeven, de Brit moet in veel gevallen wel nerveus worden van Max Verstappen. En dat is iets wat de toeschouwers willen zien, vooral als Max Verstappen op het scherpst van de snede rijdt.

"Het wordt snel vergeten dat Max meer risico moest nemen, omdat hij gewoon in een mindere auto zit dan bijvoorbeeld Hamilton. Max rijdt altijd op het scherpst van de snede en dat willen de mensen ook graag zien. Vettel en Hamilton worden toch wat nerveus als hij achter hen rijdt. Mooi toch?", aldus Verstappen senior.

Zaterdagmiddag geeft Max Verstappen acte de présence geven tijdens de eerste ronde van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup op Circuit Zandvoort. De eerste sessie begint om 13:45 uur. Het virtuele evenement is live te volgen op onder andere YouTube.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusFormule 1 2020Jos VerstappenMax VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.