Max Verstappen verlengde met Red Bull op 'ideaal' moment

Max Verstappen verlengde met Red Bull op 'ideaal' moment
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen ondertekende begin januari van dit jaar een nieuwe overeenkomst en verlengde daarmee zijn contract voor drie jaar bij Red Bull. Achteraf gezien was dat een goede zet, gezien de huidige coronacrisis.

Jos Verstappen sprak met De Telegraaf over het huidige Formule 1-seizoen, waarin niemand nog weet hoe de vlag er bij hangt. "Als je in deze situatie [coronacrisis, red.] over een nieuw contract moet onderhandelen leidt dat toch wat af", aldus de vader van Max Verstappen. De Formule 1 staat er momenteel niet ideaal voor, gezien de onzekere situatie rond het coronavirus.

Het seizoen moet dus nog beginnen en het heeft er veel van weg dat de seizoensopener in Oostenrijk, het circuit van Red Bull, gaat plaatsvinden. Max Verstappen heeft al meermaals laten weten dat hij zich helemaal thuis voelt bij de Oostenrijkse renstal, iets wat vader Jos beaamt. "We zijn heel blij bij Red Bull en ik denk echt dat we er dit jaar dichter bij zitten dan voorheen. Maar toch blijft het nog koffiedik kijken. We waren erg positief en dat zijn we nog steeds", aldus Verstappen senior.

'Mooi dat Hamilton nerveus wordt van Max'

Ook al wil Lewis Hamilton het zelf niet toegeven, de Brit moet in veel gevallen wel nerveus worden van Max Verstappen. En dat is iets wat de toeschouwers willen zien, vooral als Max Verstappen op het scherpst van de snede rijdt.

"Het wordt snel vergeten dat Max meer risico moest nemen, omdat hij gewoon in een mindere auto zit dan bijvoorbeeld Hamilton. Max rijdt altijd op het scherpst van de snede en dat willen de mensen ook graag zien. Vettel en Hamilton worden toch wat nerveus als hij achter hen rijdt. Mooi toch?", aldus Verstappen senior.

Zaterdagmiddag geeft Max Verstappen acte de présence geven tijdens de eerste ronde van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup op Circuit Zandvoort. De eerste sessie begint om 13:45 uur. Het virtuele evenement is live te volgen op onder andere YouTube.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.